Tip na výlet - DinoPark

Kdo se bojí nesmí do lesa aneb výlet do DinoParku.

Předpověď počasí na uplynulý víkend nebyla vůbec dobrá, takže původně plánovanou cestu k rodičům a práci na zahrádce jsem po dohodě s mamkou zrušila a naopak se vydali oni za mnou do Ostravy. A abychom volnou sobotu jen tak neproflákali, vzali jsme pro jistotu deštníky a jeli jsme se podívat do DinoParku u Orlové.

Cesta byla bez komplikací. Jede se pořád rovně po Rudné směr Karviná a za Orlovou se dáte doleva na Doubravu. Sice jsme po cestě čekali více cedul lákajících do DinoParku, ale viděli jsme jen jednu. A kousek za ní, po odbočení na parkoviště, se před námi objevila velká vstupní brána jako do Jurského parku.

Hned u vchodu na vás cení zuby dva tyrranosauři, resp. jejich hlavy a kousek dál se před vámi otevírá hotový dinosauří ráj.

I přes nějakou tu hodinu zde strávenou si stejně nepamatuju, kdo je kdo, ale v parku je u každého dinosaura malá tabulka se základními informacemi, kde se dozvíte kdy a kde žil, případně co jedl.

Tohohle fešáka si pamatuju, to je obávaný tyrranosaurus rex, se kterým jsem si "dala pac". (Mimochodem, tyrranosaurus měl údajně 13x lepší zrak než člověk.)

rex

Všechny modely jsou ozvučené a některé dokonce pohyblivé - ty jsou za "ohrádkou" a nesmí se k nim, aby nedošlo k poškození. (Nebo aby nás nepokousaly? )

Na nepohyblivé modely si můžete sáhnout a vyfotit se s nimi, což jsem dodržovala téměř na 100%.

Součástí DinoParku je i 3D kino, ve kterém se promítá krátký film (pro letošní sezónu je to Příběh mláděte). Kdo ještě neměl možnost nějaké 3D kino navštívit, tak určitě si to nenechte ujít.

Internetové stránky DinoParku najdete zde .