VoIP - návod na dobití kreditu

Jelikož spousta našich členů používá telefonování přes internet v rámci sítě KlimNet a občas si nejste jisti správným postupem při dobíjení kreditu, tak zde máte návod jak na to.

Nejprve je třeba se přihlásit do členské karty na is.klimnet.org (pokud nevíte přihlašovací údaje, nebojte se nás zeptat ).

Po přihlášení se zobrazí karta s obecnými informacemi o vás, vaší službě, periodicita fakturace apod. Ostatní karty si můžete projít sami. Nás nyní budou zajímat karty "telefonie" a "faktury".

Po kliknutí na "telefonie" uvidíte základní menu související s touto službou, kde je k dipozici i výpis hovorů.

Pro dobití kreditu klikněte na "dobít" a otevře se nové okno pro zadání požadované částky.

Zadáte částku a potvrdíte ji kliknutím na tlačítko "zapsat". Následně se vytvoří nová faktura - najdete ji v záložce "faktury".

V přehledu faktur bude nově vystavená faktura nejvýše, níže jsou starší a obvykle již uhrazené faktury (kliknutím na číslo faktury se zobrazí celá faktura).

Fakturu uhraďte nejlépe pod variabilním symbolem odpovídajícím vašemu členskému číslu (ID), ale pokud jako VS použijete číslo faktury, tak se taky nic neděje - nicméně je snažší si pro veškeré platby zapamatovat vaše ID.

Po doručení příslušné částky na účet sdružení se váš kredit automaticky navýší, což si můžete opět ověřit ve své členské kartě "telefonie".