Veřejné hot-spoty

Vážení příznivci Internetu,

od samého vzniku KlimNetu jsme si dali za úkol umožnit připojení k Internetu občanům a institucím v Klimkovicích, a následně i v okolí. V roce 2004, kdy jsme KlimNet zakládali, nebylo připojení k Internetu tak samozřejmé, jako je nyní. Dnes, kdy máme přes 1000 členů, se můžeme pochlubit i několika místními restauracemi, kde je možné se přes naši sí? připojit k Internetu zdarma, přes tzv. hot-spot.

Jedno z prvních míst, kde jsme hot-spot zprovoznili, byla restarace U Hasičů (Hýlov, leden 2007), následovala restaurace U Peršana (Klimkovice, březen 2007), Cukrárna a pizzerie Karolina (Klimkovice, leden 2009), U Rašků (Hýlov, duben 2009 ) a v letošním roce i hostinec Verdun (Václavovice, únor 2011).


A jak to na našich hot-spotech funguje?

Přijdete do některé z výše zmíněné restaurace třeba s partou kamarádů, známých, kolegů, s rodinou, ale hlavně s notebookem, netbookem, „chytrým" telefonem (cokoli s wi-finou ), nastartujete ono zařízení a dáte si zobrazit sítě k dispozici. Pravděpodobně Vám vyběhne hned několik sítí, jejichž názvy budou obsahovat slovo „klimnet". Zvolíte tu, která je pojmenovaná po restauraci, v níž sedíte. Např. persan.klimnet, uhasicu.klimnet, Verdun.klimnet, vždy ve formátu "název restaurace".klimnet. Po výběru správné sítě byste se měli ihned bez problému připojit k Internetu. Heslo není zapotřebí.


Jediné, co si případně musíte na svém zařízení zkontrolovat, je povolení "Přiřazování IP adresy automaticky".

Poté už si můžete vesele netit bez ohledu na to, zda jste člen OS KlimNet, či nikoliv.

Žhavou novinkou je hot-spot na čerpací stanici "Benzina" na dálnici za klimkovickým tunelem. A protože nejsme žádní troškaři, tak se to týká "Benzin" v obou směrech.