Co se událo ve 24. týdnu...

Tento týden jsme se domluvili, že to nebudeme moc přehánět. Že si na chvíli odpočineme, jelikož jsme všichni od přírody líní.

Od minulého týdne jsme měli rozjednanou smlouvu s MěÚ o umístění AP. S MěÚ jednal Jiří a Radek, kteří soustavně otravovali všechny pověřené, aby se to konečně podepsalo.

Středa 9.6.2004
V 14:00 podepsal za nás Alda smlouvu. Prozatím je to napsáno na nás. Po založení sdružení se podepíše nová smlouva.

V 16:30 hod jsme už byli na zámku se vším vybavením a začala montáž. Jelikož hustě pršelo, dali jsme do kupy elektřinu, ale později se zlepšilo počasí, tak jsme se dali i do montáže antén.
Radek, jako nejlepší montážník, připevnil konzole, namontoval antény (je tam umístěn jeden všesměr + sektor) a vyřešil uzemnění. Mezitím Marv dával do kupy počítač. Ostatní pomáhali kde se dalo, když se někde nezašívali. :-) Jako hlavní podavač materiálu a nářadí se projevil hlavně Jiří, perfektní práci předvedli Štěpán a Alda při přidělávání napájení větráku na základní desku, kde nefungoval konektor. :-) Nejtěžší práce nastala při přidělávání koncovek na koax. K anténám je upevnil Radek, perfektní práce, za to spodní netypické konektory byly problém. Nakonec jsme to o půl deváté vzdali a vydali se spláchnout půdní prach, jelikož se MěÚ zavíral.
Montáže se zúčastnili Alda, Dan, Jiří, Marv, Radek a Štěpán.

čtvrtek 10.6.2004
Jiří s Aldou vyrazili v 16:00 na zámek vyřešit konektory. Pod pořádným světlem to šlo lépe, takže po několika pokusech byly konektory vyřešeny. Jiří je nejlepší (musím se pochválit, na konektory jsem přišel já). Poté jsme objeli část Klimkovic, ověřili funkčnost a vyrazili k Marvovi. Proměřili jsme signál a vyrazili na MěÚ doladit menší problémy, tam se k nám připojil Radek a dodělal konzoli. Potom jsme se vydali k Radkovi namontovat anténu. Mezitím si Marv upevňoval svou anténu na střeše. Později jsme se všichni připojili a začalo malé testování.

Pátek 11.6.2004
Od 12:30 Radek s Jiřím dělali stojan pro Marva, a? má na co upevnit anténu. Setkali jsme se také se zajímavým problémem s některými externími Wifi pojítky, které propustí přes sebe pouze 1 MAC adresu (sí?ovky), při připojení více zařízení dochází k obrovským výpadkům. To se však dá vyřešit koupí správných pojítek.

Sobota 12.6.2004
Odpoledne jsme vyřešili problém s pojítky, Marv si u sebe spustil server a od té doby upravuje a zabezpečuje sí?. Také si našel čas a spustil na serveru Jabber (program na komunikaci).

Dále se bude pokračovat s dodělávkami na MěÚ, testováním a čekáním na schválení sdružení.