Neplánované výpadky/zpomalení připojení 26.11.2021

Vážení členové, s prvním letošním sněhem bohužel došlo k zasněžení antén v takové míře, že na několika místech vypadlo připojení - antény přes vrstvu mokrého sněhu nejsou schopny vysílat. Antény, k nimž je přístup, jsme ometli a v průběhu celého dne v tom podle potřeby neustále pokračujeme (kluci přejíždí z místa na místo a ometají antény od sněhových krust).

Bohužel téměř  6ti hodinový výpadek byl na AP Vojnov (jsme aktuálně bez přístupu), i na AP Čamaj, jenž je na AP Vojnov závislé.

Dále evidujeme potíže na AP sýpka a tím pádem i na závislých AP. Objevily se potíže i na spoji do Josefovic a na Mexiko. Na anténách ulpívá mokrý sníh v takové míře, že občas něco projde, občas vůbec nic - můžete tedy zaznamenávat jak nefunkčnost připojení k internetu, tak "jen" zpomalení. Jsme si vědomi, že oboje je velmi nepříjemné, je to však i na přírodě a my děláme v rámci možností co můžeme. :(

Po 23.hodině přestal fungovat spoj na Požárnickou, vzdálená oprava se nezdařila, fyzicky budeme řešit ráno.

A aby toho nebylo málo, 11minut po půlnoci spadla na pár minut elektřina v celých Klimkovicích. Jdeme nahazovat /opravovat /zjišťovat škody.... :-(        AP U barevny a zahrádky se podařilo nahodit cca 00:26 po vzdáleném restartu. 00:30 je vše funkční, kromě Požárnické, kterou tedy budeme řešit ráno.

UPDATE: Požárnická opravena po 7.hod ranní. Následně ještě zjištěna nefunkční jedna anténa na AP dan, což náš monitoring v noci nějak nezaznamenal... Opraveno v 10:30, členům na dané anténě odeslána SMS.

Omlouváme se za potíže a děkujeme za pochopení.