Zápis z jednání rady OS KlimNet č. 01/2005 ze dne 9.2. 2005

Program:

1. Optimalizace sítě
2. Vybudování hlavního bodu na Základní umělecké škole
3. Schválení navýšení rychlosti všem členům
4. Návrh rozpočtu na rok 2005
5. Změna finančního řádu
6. Zhodnocení stability sítě
7. Přijetí členů

ad 1) Celá rada se shodla na nutnosti co nejdříve posílit páteřní spoje. Pro tento účel bylo sestrojeno optické pojítko Ronja. Toto pojítko bude nasazeno mezi většinou AP bodů. Proto byla podepsána smlouva se Základní uměleckou školou o umístění AP.

ad 2) Rada rozhodla o vybudování stožáru a rozvedení elektřiny na půdě Základní umělecké školy. Tato akce byla domluvena na 19.2. 2005. Dále bylo rozhodnuto o zakoupení nového počítače na tento bod, nainstalování jedné sektorové antény, která by pokrývala směr řadovky a domluvě s naším poskytovatelem internetu o navýšení rychlosti.

ad 3) Martin Kuča přednesl návrh o navýšení rychlosti KlimNet standard ze 64 - 192 kbit/s na 96 - 256 kbit/s a KlimNet Speed ze 128 - 256 kbit/s na 164 - 320 kbit/s. Tuto rychlost už týden testoval a po porovnání grafů vytížení sítě byl tento návrh jednomyslně schválen.

ad 4) Předseda sdružení Aleš Raška přednesl návrh rozpočtu na rok 2005. Tento dokument rada pečlivě prostudovala a přednesla své návrhy a připomínky, aby mohl být schválen na valné hromadě.

ad 5) Předseda sdružení Aleš Raška dále přednesl návrh člena technické komise Štěpána Hradského o změnu Finančního řádu, z důvodu zavedení půlročních a ročních plateb za internet.

ad 6) Stabilita sítě se po vyřešení problémů s AP Hýlov jeví jako velice dobrá, až na pár výpadků způsobených přerušením dodávky elektrické energie.

ad 7) Aleš Raška podal návrh na přijetí všech čekatelů na členství, kteří zaplatili registrační poplatek do 11. ledna 2005. Povinnost platit měsíční příspěvek počala 15 dní po začátku měsíce, v němž byl čekatel přijat.

Návrh byl schválen.

Přijatí členové byli zapsáni do seznamu členů sdružení.

Za OS KlimNet

V Klimkovicích 9.2.2005

 

Aleš Raška - předseda OS

.......

Jiří Langer - člen rady OS

.......

Radek Neuvirt - člen rady OS

.......

Martin Kuča - člen rady OS