Zápis z jednání rady KlimNet č.11/2005

konané dne 8.10. 2005 v Cukrárna Karolína

Program:

  • Splněné úkoly z minulé rady
  • Půjčka na klientské zařízení
  • Vyřízení smlouvy na VOIP
  • Předělávání páteře na 5,8 Ghz
  • Přepojení sítě na čRA
  • Předělání antén na ZUš a přidání sektoru
  • AP Marv
  • Testovací všesměr pro klienty na 5 Ghz
  • Dodělání AP Zbyslavice škola
  • Registrace domény klimnet. cz
  • Přijetí nových členů

přítomní:
Aleš Raška, Polní 344, Klimkovice, 742 83,

Jiří Langer, Polní 346, Klimkovice, 742 83,

Martin Kuča , Nerudova 746, Klimkovice, 742 83,

štěpán Hradský, Smetanová 382, Klimkovice, 742 83,

tedy 80 % členů rady.

  1. Rada probrala úkoly, které byly uloženy na minulé radě. Byly splněny tyto úkoly:Vybudování retra Fonovice, ( Marv, Radek) Vybudování AP Zbyslavice škola, ( Alda, Jiří, Pavel Vdovičík, Mikuláš Kovařčík) předělání spoje AP škola & ZUš, ( Alda, Jiří) Stavba AP Mexiko ( Alda, Radek, Marv), Přidání sektoru na AP Hýlov ( Alda, Jiří), spousta práce na databázi, nastavování routerů a zařízení (štěpán)
  2. Klientské zařízení Ovislink 1120 se bohužel přestalo vyrábět. Proto rada rozhodla o urychleném nakoupení posledních zařízení, které se daly zakoupit. Vzhledem k tomu, že na účtu nebylo v tuto chvíli dost peněz, rozhodla rada o půjčce. Celkem se půjčilo 85 tisíc.
  3. Rada pověřila Martina Kuču zjištěním informací a vyřízením smlouvy na VOIP (internetové telefonování).
  4. Několik spojů již běží na 5,8 Ghz a zkušenosti jsou zatím velice dobré, takže se projednávalo předělání dalších spojů na tuto technologii, až budou peníze.
  5. Od 6.10. 2005 máme testovací provoz u našeho nového poskytovatele českých radiokomunikací. Zatím probíhá testování a v sobotu 15.10. 2005 dojde k překlopení celé sítě na tohoto poskytovatele. Z toho vyplývá výpadek, nutný kvůli přestěhování našeho hlavního routeru na Lázně.
  6. Stožár na ZUš je obsypán ve vrchní části anténami, takže při výpadku v sobotu, jestli to dovolí počasí, dojde k debordelizaci, předělání antén a přidání 2,4 Ghz sektoru směr Lagnov.
  7. Nové AP u paneláků. Nynější AP panelák je plné, takže vznikne nové AP Marv. Bude na Nerudově ulici a pokryje řadovky za paneláky, směr Olbramice, spodní paneláky a Kotkovu ulici.
  8. Rada dále rozhodla o výstavbě prvního 5,8 Ghz AP pro klientské připojení. Výstavba se bude odvíjet podle financí.
  9. AP Zbyslavice škola už jede, ale je třeba tam dořešit ještě nějaké úpravy ohledně elektřiny a revizí. Tímto úkolem byl pověřen Aleš Raška.
  10. Rada rozhodla o registraci klimnet. cz. úkolem byl pověřen Aleš Raška.
  11. Aleš Raška podal návrh na přijetí všech čekatelů na členství, kteří zaplatili registrační poplatek do 8. října 2005. Povinnost platit měsíční příspěvek počala 15 dní po začátku měsíce, v němž byl čekatel přijat. Návrh byl schválen všemi hlasy. Přijatí členové byli zapsáni do seznamu členů sdružení.


Za OS KlimNet

V Klimkovicích 8.10.2005


Aleš Raška - předseda OS

.......

Jiří Langer - člen rady OS

.......

Martin Kuča - člen rady OS

.......

štěpán Hradský - člen rady OS

.......