Zápis z jednání rady KlimNet č.13/2005

konané dne 28.11. 2005 v Cukrárně Karolína
Program:

  • úkoly z minulé rady
  • nákup UPS
  • informování členů při výpadcích
  • vrácení přeplatku členských příspěvků
  • poděkování p. Otiskovi z B-plus
  • čRA- problém s navýšením
  • žádost Zš Klimkovice o prozkoumání výstavby bezdrátové sítě v této budově
  • přidání další 5 Ghz antény na lázních
  • licence čTU
  • udělání nového webového a emailového serveru
  • výstavba AP Glomb a AP SOUAOU
  • školení aktivních členů
  • výpadky 5 Ghz antén
  • nákup VOIP telefonů
  • nalezení náhrady za Ovislink 1120
  • výstavba nového stožáru na AP Legie
  • půjčení kamery na monitorování okolí Mú
  • výstavba záložního spoje
  • nákup horolezeckého vybavení
  • přijetí nových členů

Přítomní:
Aleš Raška, Polní 344, Klimkovice, 742 83,

Jiří Langer, Polní 346, Klimkovice, 742 83,

Martin Kuča , Nerudova 746, Klimkovice, 742 83,

štěpán Hradský, Smetanová 382, Klimkovice, 742 83,

tedy 80 % členů rady.

  1. Rada probrala úkoly, které byly uloženy na minulé radě. Byly splněny všechny úkoly. Tzn. vybudování AP Václavovice i odesílání informačních emailů těm členům, kteří mají po splatnosti faktury.
  2. V zimě dochází k častějším výpadkům elektrického proudu, proto bylo rozhodnuto o nákupu kvalitních UPS. Výběrem byl pověřen Daniel Tvrdý.
  3. Přes několikeré upozornění členů, že při problémech s připojením mají posílat sms zprávy, pořád někteří jedinci volají. Při větším výpadku pak zvoní telefon v jednom kuse. Proto rada rozhodla o zprovoznění informačních stránek na jednotlivých routerech. Ty by měly při výpadku některého routeru po cestě do internetu přesměrovat členy na stránky, které je informují o výpadku.
  4. Aleš Raška předložil návrh o vrácení přeplatků některých členů, a? je pořádek v pokladně. Návrh byl přijat.
  5. Aleš Raška předložil návrh na zaslání poděkování firmě B-plus za pomoc při odstranění závady 10 Ghz spoje, plus zakoupení dárku p. Otiskovi, za ochotu a rychlou pomoc při odstranění závady. Návrh byl přijat.
  6. Martin Kuča seznámil radu s problémem při navyšování u čRA. Dva dny před navýšením na 10 Mb jsme byli upozorněni, že nám můžou navýšit pouze o 1 Mb z důvodu naplnění konektivity na Lázních. Aleš Raška a Martin Kuča začali tuto situaci řešit a zatím probíhají jednání, které by měly tento problém vyřešit.
  7. Zš Klimkovice podala žádost o prozkoumání výstavby bezdrátové sítě v areálu školy, která by se využila ke zkvalitnění výuky. Prozkoumat situaci byli Aleš Raška a Jiří Langer. Po obhlédnutí terénu a seznámením s požadavky školy, se dohodli na otestování funkčnosti.
  8. Martin Kuča předložil návrh o umístění dalších 5 Ghz antén na lázních. Jedna by měla sloužit k připojení AP Hýlov přímo na lázně a druhá k připojení nového AP SOUAOU. Tím by vznikl i záložní spoj do Klimkovic. Sepsáním projektu pro lázně byl pověřen Aleš Raška.
  9. Martin Kuča dále předložil návrh na vyřízení licencí u čTU. Návrh bzl přijat.
  10. štěpán Hradský upozornil na problémy s webovým serverem, proto bylo rozhodnuto o nainstalování nového serveru. úkolem byl pověřen Martin Kuča.
  11. Ve spodní části Klimkovic je spoustu zájemců o připojení, proto bylo rozhodnuto o vybudování nového AP na ulici Hraniční AP Glomb a AP SOUAOU na Zahradnické škole na ulici Komenského. Výstavbou AP byl pověřen Jiří Langer a sestrojením stožáru Dan Tvrdý.
  12. Martin Kuča navrhnul proškolení aktivních členů. Poslední dobou došlo k mnoha změnám v konfiguraci sítě, takže by bylo vhodné přeškolení. Návrh byl schválen.
  13. V poslední době docházelo v síti k velkým výpadkům způsobeným mokrým sněhem, který obaloval antény a tím docházelo ke zhoršení signálu a nebo k úplnému rozpojení spojů. Problémy s 5 Ghz anténami byly způsobeny špatnou konstrukcí antén. Proto byly antény vyměněny za jiné a původní odeslány na reklamaci.
  14. Vzhledem ke zprovoznění VOIP, (internetového volání v naší sí?i) rada rozhodla o zakoupení několika VOIP telefonů. V současné době je VOIP ve fázi testování.
  15. Před nedávnem došly poslední zásoby Ovislinků 1120. Proto bylo rozhodnuto o nákupu jiných zařízení za účelem testování. Jako náhrada se jeví WL 1302, která je bohužel nyní nedostupná. Proto dojde k omezení připojování členů, než se najde vhodná náhrada.
  16. Na AP legie má dojít k výstavbě nového anténního stožáru. Vzhledem k tomu, že stožár slouží i k umístění našich antén, bylo rozhodnuto o financování tohoto stožáru. Tím by měl být stožár přizpůsoben našim představám. Výstavba stožáru proběhne do konce roku v závislosti na počasí.
  17. Aleš Raška připomněl zapůjčení monitorovací kamery pro Mú Klimkovice. Bylo rozhodnuto o zapůjčení a namontování další kamery v měsíci lednu.
  18. Martin Kuča navrhl výstavbu záložního spoje do internetu od jiného poskytovatele. Rozhodnutí bylo odloženo na příští radu.
  19. Z důvodu častého šplhání po střechách při montážích a opravách spojů rada rozhodla o nákupu horolezeckého vybavení.
  20. Aleš Raška podal návrh na přijetí všech čekatelů na členství, kteří zaplatili registrační poplatek do 28. listopadu 2005. Povinnost platit měsíční příspěvek počala 15 dní po začátku měsíce, v němž byl čekatel přijat. Návrh byl schválen všemi hlasy. Přijatí členové byli zapsáni do seznamu členů sdružení.


Za OS KlimNet
V Klimkovicích 28.11.2005

Aleš Raška - předseda OS

.......
Jiří Langer - člen rady OS

.......

Martin Kuča - člen rady OS
.......

štěpán Hradský - člen rady OS
.......