Zápis z jednání rady KlimNet č. 04/2008

 

Konané dne 17.8. 2008

Přítomní:

Aleš Raška
Langer Jiří
Kuča Martin

Varga Ondřej
Vdovičík Pavel
Zdražila Ivo


Program:
  1. Problémy u GTS
  2. Zkvalitnění páteře
  3. Kontakntí telefon
  4. Stožár ZSZbys
  5. Optika paneláky – Havlíčkova
  6. Další předělávky AP
  7. Přijetí nových členů


1. Ve dnech 13. a 14. 8. 2008 došlo k několikahodinovým výpadkům u našeho poskytovatele internetu GTS Novera. Na vině bylo dle dodaných informací špatné zařízení, což se bohužel může stát každému.

Vzhledem k tomu, že výpadky probíhaly zrovna večer, tak se kontaktní telefon nezastavil a většinu doby se na něj nedalo dovolat.

Proto Jiri navrhnul pro případ dalších takových výpadků případné přesměrovávaní webového provozu na informační stránky, kde by bylo info o výpadku. Návrh byl přijat. úkolem byl pověřen mrv.


2. Už několik měsíců se odkládají peníze na nákup zařízení pro posílení páteřních spojů. Jiri proto navrhnul na nic nečekat a zjistit cenové nabídky. Návrh byl přijat. úkolem byl pověřen Alda a Jiri.


3. Tím, že má KlimNet svého pracovníka, došlo i k úpravě volací doby na kontaktní telefon. Wincent ho má většinou zapnutý přes celý den, ale domluvili jsme se tom, že telefon musí být v provozu v jeho pracovní době a to je ve všední den od 9-17 hodin. Jelikož je problém s víkendy a dobou, kdy bude mít Wincent dovolenou, tak bude třeba vyřešit problém s GSM bránou a přesměrováním na určitý telefon. Prozkoumáním a zprovozněním tohoto požadavku byli vybráni Alda a Cica. Návrh byl přijat.


4. Bew informoval členy rady, že Obecní úřad Zbyslavice uvažuje o opravě střechy školy ve Zbyslavicích. Tam je umístěn jeden s našich největších AP bodů a veškeré zařízení je umístěno na komíně, který se má opravovat také. Pro KlimNet by to znamenalo určitě několikadenní výpadek veškerých AP, které jsou připojeny přes tento AP bod.

Proto padl návrh na postavení stožáru, který by byl nezávislý na komínu a na úpravách na střeše. Návrh byl přijat. Začne se to řešit, až se bude vědět, kdy se střecha bude předělávat.


5. Propojení optikou paneláky na Havlíčkově je boj na dlouhou tra?. Nejsou lidi, takže pořád se zjiš?ují informace, co je vlastně třeba udělat. Zbytek rady byl seznámen s informacemi a Alda byl napomenut, a? začně dělat rychleji. :))


6. Jiri seznámil zbytek rady s plánem dalších předělávek AP na 5 Ghz. Do konce roku by se měl předělat zbytek větších AP a část malých. V tuto chvíli se plánuje AP mrv, Alda, točna, Těškovice, Josefovice, záleží na počasí a času.


7. Alda podal návrh na přijetí všech čekatelů na členství, kteří zaplatili registrační poplatek do 17. 8. 2008. Povinnost platit měsíční příspěvek počala 15 dní po začátku měsíce, v němž byl čekatel přijat. Návrh byl schválen všemi hlasy. Přijetí členové byli zapsáni do seznamu členů sdružení. Návrh byl přijat.