Zápis z jednání rady KlimNet č. 02/2009

Hlavy se radily, letos podruhé...

Zápis z jednání rady OS KlimNet

Konané dne: 31.1.2009

Začátek: 17:30 hod

Konec: 19:15 hod

Přítomní:

čecháková Veronika

Hradský štěpán

Kuča Martin

Langer Jiří

Neuvirt Radek

Raška Aleš

Tvrdý Dan

Zdražila Ivo



Program:

  1. úkol z rady č. 1 – Navýšení konektivity

  2. úkol z rady č. 1 – Script při zatuhnutí bezdrátové části AP

  3. úkol z rady č. 1 – Napájecí zdroje

  4. úkol z rady č. 1 – Noví instalátoři

  5. úkol z rady č. 1 – Optika paneláky

  6. úkol z rady č. 1 – Přepojení lázeňských paneláků

  7. AP Václavovice

  8. AP Bítov

  9. AP lázně

  10. Nástup nového zaměstnance

  11. Reklama na Dům Hechter

  12. Problémy s připojením u některých členů

  13. Technik pro OS KlimNet

  14. Odejití členové od počátku KlimNetu

  15. Přijetí nových členů




  1. Požadavek na navýšení kontivity byl GTS zadán a bude nám vyhověno. K navýšení dojde v PRŮBĚHu února. Návrh byl přijat.

  2. Cica vytvořil scrtipt, který resetuje AP, pokud jeho bezdrátová část zatuhne. Během testování bylo vše v pořádku, budeme tedy tento script používat. Návrh byl přijat.

  3. Napájecí zdroje na AP a u členů – na AP budou v nejbližších měsících zdroje vyměněny za kvalitnější. Co se týče zdrojů u členů - jelikož kvalitnější zdroje jsou dražší, vyjde stále levněji občasná výměna levnějších zdrojů. Z tohoto důvodu jsme se tedy rozhodli používat i nadále zdroje levnější. Návrh byl přijat.

  4. Dva noví instalátoři se pod dohledem stávajících instalátorů stále zaučují. Práva do databáze zatím nemají, ale brzy to zvážíme. Návrh byl přijat.

  5. V pondělí 2.2.2009 má mít Alda jednání ohledně dalšího postupu co se týče optiky na panelácích (v době vydání tohoto článku bylo ještě před schůzkou, bližší informace tedy budou v zápisu z příští rady). Musíme informovat v panelácích ohledně našeho zájmu, aby toto mohli obyvatelé probrat na schůzi. Návrh byl přijat.

  6. Daník a Radek měli za úkol přepojit lázeňské paneláky, což se jim den před touto radou povedlo. Nicméně „ukradli“ krabici, kterou měl připravenou na něco jiného Jiřík. Takže po chvilce dohadování jsme to utli s tím, že hádat se můžou později v hospodě , a že musíme přejít na další bod jednání. Návrh byl přijat.

  7. Upgrade AP Václavovice na 5G – rozhodli jsme se, že vzhledem k nízkému počtu členů na tomto spoji nemá investice smysl. Nicméně jim automaticky navýšíme rychlost. Návrh byl přijat.

  8. Je potřeba celkově předělat AP Bítov. Podrobně jsme to ještě neprobrali, ale myslíme na to . Návrh byl přijat.

  9. Alda s Jiříkem měli na lázních jednání ohledně umístění antén – co se týče směru na Zbyslavice, tak nám bylo přislíbeno místečko na stožáru, který je úplně nahoře. Kluci byli také na radě zastupitelů ve Zbyslavicích, kde se jednalo o výstavbě nového stožáru na Zš Zbyslavice. Ohledně vyprojektování nového stožáru bude oslovena společnost Miramo. Návrh byl přijat.

  10. Nástup Veroniky čechákové do OS KlimNet, a to od 2.2.2009. Veronika bude úřadovat z kanceláře v Domě Hechter, a to v pracovní dny v době od 9 do 17 hod., budete-li potřebovat něco vyřešit osobně nebo se na něco zeptat, můžete se za ní po předchozí domluvě do kanceláře zastavit. Návrh byl přijat.

  11. Dostali jsme nějaké plechy s již neaktuální reklamou a máme povolené předělat si je k obrazu svému a následně vyvěsit na fasádu Domu Hechter. Většina rady je z tohoto nápadu nadšená, avšak s realizací to bude horší . Snad to společnými silami nějak zvládneme. Návrh byl přijat.

  12. U některých členů se opakují problémy s připojením, budeme se snažit všechny odhalit a následně samozřejmě i řešit. Veronika bude postupně monitorovat zařízení jednotlivých členů a kde bude něco v nepořádku, bude zadáno k opravě. Takovýmto členům bude Veronika volat, aby je informovala o dalším možném postupu. Návrh byl přijat.

  13. Práce je stále dost a všichni členové rady i instalátoři mají svá stálá zaměstnání a díky práci pro KlimNet jim nezbývá čas na soukromí. Diskutovali jsme tedy o možnosti zaměstnat člověka, který by měl na starost KlimNet po technické stránce. Ovšem problém je najít někoho šikovného, kdo by měl o tuto práci zájem a dal by do ní své srdce . Zatím tedy zůstáváme u týdenních služeb členů rady, na kterých jsme se dohodli na minulé radě. Po pracovní době Verči bude problémy na AP řešit ten člen rady, který bude mít pro ten konkrétní týden službu. Kluci se střídají v pořadí Jiřík, Alda, Dan, ostatní byli zatím od služby zproštěni. Návrh byl přijat.

  14. Udělali jsme si menší statistiku v počtu členů, kteří odešli z OS KlimNet, a? již byla důvodem nespokojenost či stěhování atd... Za rok 2006 odešlo 5 členů, rok 2007 14 členů a za rok 2008 21 členů. Za necelých pět let KlimNetu to považujeme za úspěch . Nicméně konkurencischopnost KlimNetu musíme řešit stále a věříme, že s naším zápalem pro KlimNet společně s navýšením konektivity to půjde zase o něco lépe. Návrh byl přijat.

  15. Alda podal návrh na přijetí všech čekatelů na členství, kteří zaplatili registrační poplatek do 31.1.2009. Povinnost platit měsíční příspěvek počala 15 dní po začátku měsíce, v němž byl čekatel přijat. Návrh byl schválen všemi hlasy. Přijetí členové byli zapsáni do seznamu členů sdružení. Návrh byl přijat.