Zápis z jednání rady KlimNet č. 06/2009

Hlavy se radily...

Zápis z jednání rady OS KlimNet

Konané dne: 31.5.2009

Začátek: 9:00 hod

Konec: 11:30 hod

Přítomní:

čecháková Veronika

Hradský štěpán

Kuča Martin

Langer Jiří

Neuvirt Radek

Raška Aleš

Tvrdý Dan


Program:

  1. Optika paneláky

  2. Optika řadovky u koupaliště

  3. Předělávka AP Hasiči

  4. Stožár Zš Zbyslavice

  5. AP Planka

  6. Zarušení AP panelák

  7. GSM brána

  8. Přidání sektoru na Zš

  9. Připojení staré školky

  10. AP Ulman

  11. Podklady pro účetnictví

  12. úklid na ZUš

  13. Odvětrávání místnosti na AP ZUš

  14. Spoj 2,4 GHz na AP mrv

  15. Dotazy instalátorů

  16. Přijetí nových členů



  1. Panelák „Petrouš“ - potřeba dořešit úchyt a dát tam něco kvalitnějšího – Daník. Panelák „Koutňák“ - dořešit krabici s převodníky, switchem a prodlužku. Na půdě je horko, bylo by dobré přesunout krabici jinam – i kvůli přístupu, nutno domluvit s domovníky, ideální by to bylo na chodbě. Alda zavolá elektřikářovi a zjistí, kde jsou jističe a podle toho se bude odvíjet další práce. Termín splnění pro Daníka i Aldu do konce června. V souvislosti s optikou v panelácích jsme narazili na problém s nekvalitními kleštěmi, které při odizolování porušují vlákna – bude třeba koupit nové profi kleště. Návrh byl přijat.

  2. Oproti původnímu plánu řadovky obcházel Jiřík se svojí skoroženou (Verča s nimi byla jen 2x). Jelikož je zde domů dost a lidé potřebovali čas na rozmyšlenou, případně ne všichni byli k zastižení, tak to Jiříka s Janou stálo každovečerní „vycházky“ po dobu 14dnů. Protože jsou ale šikovní a přeci jen optika je pro všechny prospěšná, podařilo se jim získat všechny souhlasy a můžeme se tak pustit do sesí?ování řadovek. Termín tažení prvního bloku (kde je AP mrv) jsme stanovili již na tento víkend 5. a 6.6., za nepříznivého počasí akci pravděpodobně přesuneme, ale znáte kluky... Verča bude ty, kterých se to týká, telefonicky informovat. Návrh byl přijat.

  3. AP hasiči – elektřina – Daník a Radek se spojí s Vládíkem a ten navrhne možné řešení (šancí je elektřina z klimatizace, pokud to bude možné). Termín do 20.6. Návrh byl přijat.

  4. V pondělí 1.6. nová schůzka ve Zbyslavicích ohledně upřesnění umístění stožáru na Zš Zbys – starosta, statik, projektant, Alda a Jiřík. Návrh byl přijat.

  5. Stožár na AP Planka by měl být hotov do 10.6. Návrh byl přijat.

  6. Zarušení na AP panelák – termín Daníkovi posunut do konce června. Návrh byl přijat.

  7. Stále čekáme na aktivaci SIM karty pro vytvoření GSM brány. Operátor nasazuje nový systém a tak to stále vázne... Nový termín, do kterého bychom to rádi měli zaktivované a tudíž budeme „tlačit“ kde se dá, je 20. června. Návrh byl přijat.

  8. Přidání nového sektoru na Zš zatím odloženo pro nedostatek času. Návrh byl přijat.

  9. Pro připojení staré školky bude použito venkovní FTP. Termín do 20.6. (Alda + Cica). Návrh byl přijat.

  10. Jiřík předal Radkovi připravené zařízení, které má Radek vyměnit na AP Ulman za stávající ještě dnes (neděle 31.5.). AP Bítov – vše je taky připraveno, termín bude určen podle počasí. Návrh byl přijat.

  11. Alda naučil Verčika přípravovat podklady pro účetnictví, a to dva dny před vypršením termínu. Návrh byl přijat.

  12. Během víkendu 13. a 14.6. se vrhneme na úklid půdy na ZUš, kde máme nějaké věci, předběžně to tam Alda probere o víkend dříve. Návrh byl přijat.

  13. Odvětrávání místnosti na ZUš má na starosti Radek, materiál už má z větší části nakoupený, tei už zbývá jen termostat, komín a hlavně čas. Návrh byl přijat.

  14. 2,4 spoj na mrvovi se bude rušit, kvůli tomu je potřeba přepojit zbývajících 5 členů na 5GHz. Tito členové budou blíže informováni v následujícím týdnu. Návrh byl přijat.

  15. Dostalo se i na dotazy od instalátorů - vše jsme zkonzultovali, vyjádření jim zašle Jiřík. Návrh byl přijat.

  16. Alda podal návrh na přijetí všech čekatelů na členství, kteří zaplatili registrační poplatek do 31.5.2009. Povinnost platit měsíční příspěvek počala 15 dní po začátku měsíce, v němž byl čekatel přijat. Návrh byl schválen všemi hlasy. Přijetí členové byli zapsáni do seznamu členů sdružení. Návrh byl přijat.