Zápis z jednání rady KlimNet č. 09/2009

Hlavy se radily...

Zápis z jednání rady OS KlimNet

konané dne: 17.11.2009

Začátek: 9:00 hod

Konec: 11:30 hod

Přítomní:

čecháková Veronika

Hradský štěpán

Kuča Martin

Langer Jiří

Neuvirt Radek

Raška Aleš

Tvrdý Dan


Program:

  1. Reklamace

  2. Zhroucení databáze

  3. členské příspěvky instalátorů

  4. Přeplatky

  5. 10 GHz na lázně

  6. Lázeňské paneláky

  7. Zbyslavice

  8. Kamery

  9. 5GHz AP

  10. Anténa na školu

  11. AP Hasiči




  1. Občas je potřeba poslat něco k reklamaci. Dříve to někdo z členů rady zavezl přímo na prodejnu, nyní to bude chystat a posílat doporučeně poštou Verča (1x měsíčně nebo dle potřeby). Návrh byl přijat.

  2. Večer 16.11.2009 se nám zhroutila databáze. Naštěstí nějaké věci zálohujeme, takže se nám přes noc podařilo obnovit téměř vše – a co se nepovedlo, bude postupně ručně napraveno. Největší dík patří marvovi a cicákovi – ten chudák skoro nespal. Musíme koupit terový disk na zálohy, zálohovat se bude i web – cicovi budeme občas zálohování připomínat. ;-) Návrh byl přijat.

  3. Protože instalátoři podali návrh na úhradu pravidelných měsíčních příspěvků formou dobře odvedené práce, bylo jim vyhověno s platností od 12/2009. Návrh byl přijat.

  4. Bohužel stále je problém s výskytem jak nedoplatků, tak i přeplatků od členů. Na nedoplatky členy neustále upozorňujeme a v případě nereagování na opakované výzvy jsou odpojeni od internetu. Přeplatky jsou vráceny jednou za kvartál členům zpět na účet, z nějž byla platba zaslána, případně dle domluvy lze vrátit i hotově nebo na jiný účet. Návrh byl přijat.

  5. Zprovoznění 10 GHz na lázně je naplánováno na víkend 26.-27.11.2009. Návrh byl přijat.

  6. Sesí?ování lázeňských paneláků - Alda dostal za úkol oslovit firmu, s níž jsme již spolupracovali na panelácích u koupaliště, ohledně nabídky na strukturu kabeláže. Projekt bude předán lázním k vyjádření a další konzultaci (případné finanční podílení se na pracích). Návrh byl přijat.

  7. Obec Zbyslavice a společnost Telefónica O2 již mají podepsanou nájemní smlouvu (vysílač O2 na Zš Zbyslavice), přičemž pro realizaci byl využit nový „klimnetí“ stožár. Následně bude podepsána i smlouva mezi OS KlimNet a obcí Zbyslavice. Návrh byl přijat.

  8. Testujeme provoz IP kamer, které bychom rádi provozovali společně s městem. Alda zavolá starostovi Klimkovic a domluví se s ním na dalším postupu. My bychom vše realizovali po technické stránce, po administrativní by realizace byla na městu. Návrh byl přijat.

  9. Některá 5GHz AP občas stávkují. Po skončení rady vyměníme RB133 za RB433 na AP Josefovice (jiřík to má připraveno, výměnu provede cica a marv)

    Na AP legie probíhaly zateplovací práce, naše zařízení je zabezpečeno proti prachu a poškození. Po dokončení se tam zajdeme podívat a dáme tam alix. Návrh byl přijat.

  10. Kvůli vytížení Zš budeme muset přidat další sektor. Případně bychom chtěli sesí?ovat řadovky, čímž by se zš odlehčilo. V budoucnu bychom je chtěli sesí?ovat stejně jako jsou řadovky u koupaliště. Návrh byl přijat.

  11. AP Hasiči – jsou tam dva ovislinky, které občas zlobí, při příležitosti to tam vyměníme za routery. Návrh byl přijat.