Dotaz k ceně za internet

 

Včera mi přišel na Jabber zajímavý dotaz, který se týkal ceny za internet. Vyplynula z něho otázka, proč se musí platit tolik za internet.

...................................

člen: Kolik se platí měsíčně za NET, jestli to můžu vědět?
Jiří: 350 to nevíš?
člen: Ale myslím Podě
Jiří: jo hm moment
Jiří: 8026,60 Kč :-))
člen: =133,33 To jo... Já myslel že na NET se dává 300 kč a do KlimNetu 50 kč
Jiří: jo jasně je to přibližně tak, ale proč se ptáš?
člen: Jen tak... Jestli nás neokrádáte, když za net je to přibližně jen 133,33 kč... ;))))))))
...................................

Těchto dotazů už mi přišlo více, takže odpovím pro všechny.

Vzhledem k tomu, že se nenašel žádný sponzor, který by zaplatil vybudování AP přípojných bodů, :-) byli jsme nuceni zaplatit vybudování sítě z vlastních kapes. A jednalo se o desetitisíce. Jedno AP stojí přibližně 15 tisíc Kč a to se nebavím o našem hlavním AP na zámku, které stálo mnohem více. Takže budeme rádi, když se nám tyto peníze postupně vrátí. Dále asi nevidíte další výdaje, jako účty za mobilní telefony a za benzín, které si hradíme z vlastních peněz, a také hlavně všechen volný čas, který KlimNetu věnujeme.

Tímto chci také pozdravit naše manželky, milenky a přítelkyně, které už opravdu nevěří, že příští měsíc, to bude opravdu volnější. :-)

Všechny pohyby peněz můžete sledovat přímo na našich stránkách. Je tam psáno, na co jsou peníze použity. Takže tyto peníze neslouží k vydržování milenek, kupování nových aut a zahraničních dovolených. :-)

Mimoto si můžete všimnout, že prozatím nedochází k výkupu AP, ale všechny peníze jsou vynakládány do vylepšování sítě.

Až bude našetřeno více peněz, vykoupí se AP a zbylé peníze budou využity k nakoupení vyšší konektivity a vylepšování sítě.

Pro rýpaly: Ano, cena za internet teď opravdu vychází asi 133 Kč na 1 člena.:-) Ale zanedlouho dojde k navýšení konektivity, takže se to zase srovná.

Dále bych chtěl upozornit na poslední VH, kde cena 350 Kč byla schválená všemi, co se jí zúčastnili.