Pracovní sobota

I když to vypadá (alespoň podle klimnetího webu), že se nic neděje a všichni se uložili k zimnímu spánku, tak to tak úplná pravda není.

Před 14 dny se konečně Radek rozhoupal a začal dělat na našem hlavním AP bodě místnost. Požadavek byl udělat místnost tak, a? se do ní moc nepráší a vypadá trošku kulturně. Tento týden ji dokončil a výsledek můžete vidět níže (ještě chybí rozvody elektřiny a nějaké malé nedodělky).

Dnes proběhla celodenní akce. Ráno došlo k úklidu na půdě ZUš, kde se za dobu co existuje KlimNet sešla spousta nepotřebných věcí. Byl z toho jeden velký vozík, až nám bylo líto některé věci vyhazovat (bohužel došlo i na naše první optické pojítko RONJU).

Od deseti hodin došlo k předělávce na AP panelák. Montoval se držák na optické pojítko mrv a veškeré aktivní prvky se přesunuly do nové skříně, kde jim určitě bude dobře. Bohužel výpadek byl hlášen pozdě (hlásili škaredé počasí, takže jsme váhali, zda akce vůbec proběhne) a protáhl se z 20 minut na skoro hodinu a půl (může za to člen mrv :)), že nepřišel pomoct).

Nakonec jsme byli ještě znovu na ZUš předělat držák na mrva. Takže teď by už neměly vznikat výpadky způsobené větrem na optické trase.

Všechny práce se docela zdařily, i přes takové překážky jako chybějící materiál, déš? a zima jsme se úspěšně přenesli (taky tomu předcházelo pár dnů příprav) a výsledek jde vidět tady.

Místnost na ZUš:

http://www.klimnet.org/gallery2/main.php?g2_itemId=30190

Panelák:

http://www.klimnet.org/gallery2/main.php?g2_itemId=30210&g2_page=2