DU Super Controler

Co to vlastně je? DU Super Controler je zkratkou pro Download Upload Super Controler. To znamená, že jde o aplikaci, která reguluje poměry přijímaných a odesílaných dat. Tento poměr si můžete představit jako rychlost, kterou Vy nebo Vaše programy komunikují přes internet.

K čemu se dá tento program používat? Pomocí programu DU Super Controler můžete omezit použití interentu každé TCP aplikace a každého TCP spojení.

Proč bych ho měl používat?
  1. Děláte několik věcí najednou
    Někdy potřebujete komunikovat s více programy přes internet najednou. Velice často aplikace neumějí spolupracovat a snaží se použít celé spojení do internetu pro sebe. Pokud chcete stahovat velký soubor, může to trvat dlouhé hodiny, než bude celý stažen. Chcete-li v tomto čase prohlížet stránky na internetu, trvá otevření stránek velice dlouho. A to Vás často naštve. Naštěstí je tu řešení - omezit poměr stahování a nechat více kapacity internetu pro otevírání stránek.

  2. Sdílení internetového spojení s někým dalším
    Sdílení internetového připojení mezi 2 a více počítači s sebou nese problém, že jeden z počítačů se snaží mít celou kapacitu spojení pro sebe. Toto časem poznají lidé sedící u jiných počítačů. Získají zkušenost s pomalým spojením a čekáním. Pokud si nainstalujete DUSC na všechny počítače, nastavíte omezení přímo na úrovni počítače a budete tak sdílet spojení korektně.

  3. Výměna souborů
    Při výměně souborů s ostatními lidmi na internetu mohou ostatní uživatelé při stahování od Vás zvýšit poměr odesílání. Jakmile se toto stane, drasticky se Vám sníží poměr přijímání. Jediným řešením problému je omezení poměru odesílání. Můžete omezit poměr odesílání pro každou aplikaci a je lepší nastavit si celkové omezení limitu odesílání, což dovolí odesílat data i ostatním aplikacím rychleji.

Jak se to ovládá?

Nejprve si vyberte řádek aplikace, spojení či počítače v seznamu hlavního okna. V pravé části seznamu se na vybraném řádku zobrazí editační pole se šipkami pro odesílání i příjem.

  1. Klepnutím na šipky nahoru/dolů zvýšíte a snížíte omezení.
  2. Klepněte do editačního pole Click a zadejte požadovené omezení
    Použijte následující formát:
    • U či Unlimited pro neomezený limit
    • B pro byty/s
    • KB či K pro kilobyty/s
    • MB či M pro megabyty/s

To je tak z manuálu. :-))

Ale proč o tom píšu? Hodně lidí u nás má na jedno členství připojeno více počítačů. Stačí, aby se na jednom počítači začalo stahovat a na druhém si při brouzdání po internetu můžete číst v klidu noviny, obědvat atd. :-)) Takže si stačí na každém počítači nainstalovat tento program a nastavit si poměr přijímaných a odesílaných dat. Toto nastavení si lze i zaheslovat.

Nastavit to není těžké, stačí si hned po najetí programu nastavit v language češtinu. A zbytek si přečtěte v manuálu, který je taktéž v češtině.

Pozor, ke stažení je pouze trial verze.

Tento program si můžete stáhnout zde.