Boj o Zbyslavice.

 

17.3. 2005 Jsme byli pozváni do Zbyslavic, kde probíhá tvrdý boj firem, které poskytují internet. Už tam proběhly 3 schůzky těchto firem, takže jsme se rozhodli podívat, jak to funguje. Za KlimNet jsme se zúčastnili já a Alda.

Takže jsme se v klidu usadili a pozorně poslouchali. Vzhledem k tomu, že jsme se nechtěli míchat do výkladu a občané Zbyslavic nemají o problematice s připojením a obecně s internetem větší zkušenosti, ujal se slova náš zvěd, který se v této problematice vyzná. Myslím, že by se měl živit něčím jiným, jelikož ukecaný je tak, že se mu podařilo párkrát zahnat tuto firmu do kouta. Ke konci schůzky, když se začaly rozdávat přihlášky, dostaly se do oběhu 2 letáky KlimNetu, samozřejmě čistě náhodou.

Zrovna když jsme se chystali k odchodu, čekal jsem ještě na Aldu než se dovykecával (náš předseda je strašně ukecaný), začali se přesunovat občané Zbyslavic k dvěma místům, které samozřejmě, čistě náhodou, neměly nic společného s touto firmou, jak by si oni jistě přáli.

Nakonec to skončilo tak, že u stolu zůstal jeden člověk a zbytek se seskupil kolem nás. Dokonce i člověk z této firmy projevil zájem o náš leták, třeba bude chtít po nás internet, co já vím. Opravdu nevím, jestli si nakonec nějaký urval. Po více než 20. letácích se jen zaprášilo, takže si snad aspoň zapamatoval naši internetovou adresu.

Z tohoto zájmu vyplynulo, že občané Zbyslavic mají o naše služby zájem, takže proč neprotáhnout KlimNet o kousek dále, že? Pro Zbyslavice z toho vyplyne levné připojení k internetu, plus další služby a pro Klimkovice větší konektivita do internetu za levnější peníze, takže proč ne.