Útok na předsedu

 

Dne 25.11. 2005 kolem 17 00 hod. došlo k útoku na dům našeho předsedy Aleše Rašky.

Trestný čin:

Rozbitá zídka

Vzhledem k tomu, že se tento útok stal v době, kdy došlo k výpadku internetu, je hlavní podezření na někoho ze členů sdružení.

Kvůli tmě bylo odloženo vyšetřování na následující den.

Ohledání místa činu dne 26.11. 2005 15 00 hod. se zúčastnili:

Aleš Raška

Daniel Tvrdý

Jiří Langer

Martin Kuča

Předseda sdružení dovedl všechny přítomné na místo činu. Což je spodní zídka u jeho domu hned vedle popelnic.

Dan Tvrdý okamžitě ohraničil okolí místa činu červenou páskou, která podezřele připomínala pionýrské šátky.

Pak Kuča Martin zahájil vyšetřování. Nejprve bylo ohledáno okolí místa činu. Bohužel nebyly objeveny žádné rozumné stopy, kromě kolejí od pneumatik, které okamžitě změřil Jiří Langer. Šířka pneumatik a vzorek odpovídal přibližně pneumatikám se zimním vzorkem s rozměry 165/70/R13.

Potom se přesunuli přímo na místo činu. Kuča Martin s Alešem Raškou pozorně prohlédli rozbitou zídku a podařilo se jim najít několik velice zajímavých stop. Nejprve byl nalezen kousek stopy pravděpodobně mužské pracovní boty o velikosti č. 10-11 a hned potom černá čmouha na zbytku zídky. Následně po roztopení sněhu kolem místa činu byly nalezeny kousky černé umělé hmoty. Ty byly okamžitě zkoumány a došlo se k závěru, že to jsou zbytky z rozbitého zadního nárazníku. Nakonec se povedl opravdu husarský kousek Martinu Kučovi, který se nemohl smířit s nedostatkem stop, které by mohly dovést k usvědčení pachatele. Ten po kolenou, někdy až v leže prozkoumal celou část rozbité zídky a objevil mezi sutinami kousek odloupnuté tmavě modré barvy, s příměsí rzi. S tímto nálezem už byl spokojen a všichni zúčastnění se odebrali na poradu.

Po prohlídce všech důkazů došli všichni přítomní k závěru, že pachatel vykonal tento trestný čin autem tmavě modré barvy, pravděpodobně škodou Felícií, Formanem, nebo Favoritem podle použitých pneumatik. Po činu pravděpodobně podle stop pneumatik odjel do kopce směrem ke škole.

Nakonec bylo rozhodnuto nechat tento případ otevřený a pokusit se nalézt další důkazy.

Žádáme všechny kteří se nacházeli 25.11. 2005 mezi 16 00– 18 00 hod. v okolí Polní ulice v Klimkovicích a viděli tmavě modrý vůz značky škoda Favorit, Forman, Felicie, nebo byli svědky přímo tohoto trestného činu, a? se ozvou na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Předem děkujeme.

Fotka trestného činu: