FLORA Olomouc 2009

Ve dnech 24. - 26.4.2009 proběhla v Olomouci již tradiční výstava květin FLORA Olomouc. Kdo z vás se byl podívat, určitě nelitoval a ostatním nabízím k pokochání aspoň fotografie. :-)


Jelikož jsem na Floře nebyla poprvé, tak moc dobře vím, kolik je tam vždycky lidí, a tak jsem si letos řekla, že fo?ák brát nebudu, že se stejně k většině exponátům nedostanu dost blízko... Ale sotva jsme s mamkou vešly do areálu, už jsem tahala mobil a zběsile fotila. :-D

Jeden z krásně upravených záhonů (kliknutím na obrázek se fotky zobrazí ve větší velikosti).

A teď pár tulipánů. ;-) Snažila jsem se fotit i názvy, ale někdy mi to nevyšlo.

Pavilon A byl proměněn v "Květinové šapitó" a byly zde k vidění výpěstky českých a zahraničních zahradnických firem (z rakouské Vídně, Thajského království a švýcarského Lucernu).

Orchideje z Thajska byly kouzelné.


Květy anturie byly asi jako moje obě dlaně... :-)

Když jsem zbystřila stánek "naší" klimkovické školy, tak jsem se cpala mezi lidmi a snažila se udělat co nejhezčí fotky a tohle je výsledek... :-)


Všimněte si hlavně toho čestného uznání! ;-)

Přízemí bylo zakončeno sice ponurejší expozicí, ale byla to vážně nádhera.

V patře pavilonu bylo obrovské množství vazeb k příležitosti Dne matek - zde je alespoň pár z nich.


Na ukázky japonských zahrad navazovala přehlídka rostlin pro zimní zahradu.

Poslední expozice v pavilonu A - tohle autíčko bych vážně moooc chtěla. :-)

Pavilon E - masožravky, kaktusy, sukulenty, bonsaje, cibuloviny, balkónovky a já už nevím, co všechno. :-)

Tahle zeleninová kytice se mi taky moc líbila, až na rajčata teda, ty nemusím. :-D

Skleníky jsme si taky nenechaly ujít. S bambusem maminka, s kaktusem já. Hledala jsem fotku, jak jsem u těchto kaktusů vyfocená asi v sedmi letech, ale nenašla jsem ji. Asi je u mamky...

Citróny tam byly i vetší, ale ty byly mimo cestičku, tak jsem si ohmatala aspoň tyhle (ale pšššt :-D nesmělo se to, údajně bylo všechno ošetřené nějakými postřiky...). Na druhé fotce pro změnu mandarinky. ;-)

Fotek jsem nakonec udělala asi tisíc (nepřeháním...), takže mi trvalo, než jsem je přebrala, promazala a vybrala "pár" na web. Jako bonus přidávám ještě dvě historické fotky. :-D Ti dva kluci jsem já a ségra. :-D

Začátkem října proběhne podzimní etapa Flory - bude k vidění ovoce, zelenina, školkařské výpěstky, okrasné a ovocné dřeviny a další. Necháte se zlákat? ;-)