FLORA Olomouc 2009 - Letní etapa

Tak mi to o víkendu vyšlo a udělala jsem si výlet do Olomouce na letní FLORU. A to bych ani nebyla já, abych vám tu krásu nezprostředkovala článkem a spoustou fotek...

Ihned při vstupu do areálu nás ve Smetanových sadech již tradičně uvítaly krásné záhony.

Cestou k hlavnímu pavilonu A jsme obhlídli nabídku květin, rostlin a zahradnických a hobby potřeb s tím, že cestou zpět si něco koupíme. To jsme ovšem ještě netušili, že se pokazí počasí a bude pršet a pršet a pršet.

V pavilonu A jsme se prošli "Romantickou zahradou" s kouzelnými zákoutími plnými jiřinek, růží, gladiol, lilií, balkónovek i vodních rostlin, kterou připravil český zahrádkářský svaz. V patře byly naaranžované historické nádoby a bylinkové koše.

Byly tu k vidění i krásné výtvory ze slámy, jednoho čuníka jsem si chtěla odnést domů, ale...

V dalších pavilonech byla spousta ovoce a zeleniny, jen se zakousnout.

Svému názvu dostála také výstava dřevěných plastik doplňující expozici trav a vřesů "Andělé nad vřesovištěm" od olomouckého výtvarníka Jana Naše.

Výstava byla jako vždy nádherná, chtěli jsme si koupit nějaké rostlinky, ale jelikož se nám to nechtělo tahat po celou dobu, tak jsme si řekli, že to vezmeme cestou zpět... Bohužel ale odpoledne začalo vydatně pršet, všichni návštěvníci se poschovávali do pavilonů, vystavovatelé sbalili své stánky a my měli "po vtákách". Takže někdy příště...