Tip na výlet - ZOO Lešná

Přináším Vám další tip na výlet, a to do krásné ZOO Lešná nadaleko Zlína. Najdete zde zvířata všech kontinentů, s volným výběhem napodobujícím jejich přirozené prostředí.

Kousek od vchodu do areálu se nachází i Lešenský zámek s pohádkovým interiérem a zámecký park starý přes 200 let. (Kliknutím na obrázky se fotky zobrazí ve větší velikosti).

ZOO je členěná podle kontinentů a tak zde můžete navštívit Afriku, Asii, Austrálii i Jižní Ameriku.

Vidět zde můžete například žirafy, zebry, nosorožce, nový pavilon slonů a výběh lvů, který by jim mohli závidět jejich lví kamarádi ve volné přírodě.

Kousek od lvů se můžete projít volným výběhem lemurů, které si tak prohlédnete opravdu velmi zblízka. :-)

O kousek dále bydlí plameňáci - mimochodem, věděli jste, že plameňáci čekají na svoji růžovou barvu 2 roky? Způsobuje ji látka na bázi karotenu, kterou plameňáci dostávají do těla společně s potravou (z toho důvodu jsou mláďata šedá).

Další z mnoha průchozích expozic je tzv. stezka běžce emu s klokany rudokrkými. Zde Vás od klokanů dělí jen položené kmeny stromů tvořící cestičku a spousta "vzteklých hus". :-)) Když se mi jedna taková chystala ochutnat nohu, tak jsem raději pádila rychle dál. :-)) Po malé svačince u jednoho z mnoha stánků s občerstvením nás uvítala jihoamerická oblast další průchozí expozicí - voliérou pro velké papoušky.

Dále jsme viděli lamy, mravenečníky, kapybary a kolem lachtanů jsme prošli až k tropické hale Yucatan.

V hale Yucatan je - jak jinak - horko, vlhko a dusno. Roste tu na 2000 rostlin dovezených přímo ze Střední Ameriky, kolem Vás prolétávají jihoameričtí opeřenci, slyšíte různé pípání, šustění, syčení, žbluňkání, zurčení potůčků, hučení vodopádů. Díky visuté lávce máte celou halu jako na dlani a její návštěva je opravdu nezapomenutelný zážitek.

Ve zlínské ZOO najdete i další zvířata, např. tučňáky, lidoopy, medvědy, velbloudy, a tak rozhodně stojí za návštěvu.

Otevírací dobu, ceník, fotografie a další informace (např. i o možnosti uzavření sňatku na lešenském zámku) najdete na neoficionálních internetových stránkách zde .