Bouřka 19.6.2024

Vážení členové, při středeční večerní bouřce došlo k výpadkům elektřiny a tedy i výpadkům spousty našich AP. Po obnovení dodávky proudu (zhruba mezi 21.hodinou a 22:15 v různých lokalitách) jsme postupně obnovovali/kontrolovali funkčnost všech AP a v cca 22:30 jsme měli vše funkční.

Ve čtvrtek v 5:30 ráno došlo k výpadku jedné fáze na AP Gažík (a sice té, na kterou jede mj. i naše AP). Nefungují proto ani některá AP v Polance, která jsou na tomto závislá: hrdel, točna, dokrývací tomala.  Na ČEZ je to hlášeno. Do objektu nemáme přítup, z toho důvodu není možné přepojení zařízení na náhradní zdroj.

V 6:30 vypadlo ještě AP dan, opraveno v 7:45.

UPDATE 13:35 AP Gažík přepojen na centrálu - v tuto chvíli již fungují i další AP v Polance, která jsou na tomto AP závislá: hrdel, točna, dokrývací tomala. Později dojde ještě k jednomu krátkému výpadku, a to až bude dodávka elektřiny obnovena a my budeme AP Gažík přepojovat zpět do sítě. Děkujeme za trpělivost a pochopení. (Do 20:30 jsme jeli na centrálu, což ale přes noc není možné, takže jsme AP přepojili na funkční jistič jednoho z obyvatel... tímto děkujeme.)

UPDATE 20:00 Zřejmě vlivem výpadku elektřiny a včerejší bouřky se začaly projevovat potíže na jednom AP v Polance. Mezi 17. a 20.hodinou mohli členové na tomto AP zaznamenat potíže jako pomalé připojení, výpadky, "víc to nejelo než jelo". :-( Provizorně opraveno, snad to v noci vydrží. Zítra budeme pátrat po příčině, abychom to mohli opravit. Děkujeme za pochopení.

AP v Polance opraveno ve čtvrtek mezi 12. a 13.hodinou, členové informováni v e-mailu.