Zápis o valné hromadě občanského sdružení ze dne 17.6.2004

 

Zápis o valné hromadě občanského sdružení
___________________________________________________________________________

KlimNet
se sídlem: Polní 346, Klimkovice, PSč: 742 83
Ič: 26666936




Den konání: 17.června 2004 od 19:30 – 21:00 hod
Místo konání: Klimkovice, Restaurace u Peršana

POřAD JEDNÁNÍ

1. Zpráva o dosavadním hospodaření sdružení
2. Volba rady sdružení
3. Volba kontrolora
4. Založení účtu
5. Závěr


PRŮBĚH

1. Valnou hromadu zahájil Aleš Raška, člen sdružení v 19:30 hod., který konstatoval, že dle prezenční listiny valné hromady a dle stavu doposud odevzdaných přihlášek je přítomno 8 členů sdružení a valná hromada je usnášeníschopná ve všech bodech pořadu jednání. Aleš Raška dále stručně informoval přítomné, že sdružení bylo řádně registrováno na Ministerstvu vnitra čR a nyní je nutno učinit dle příslušných ustanovení stanov další nutné formální náležitosti. Aleš Raška dále informoval přítomné zejména o tom, že dle příslušného článku stanov sdružení je podmínkou pro účast na této první valné hromadě odevzdání řádně vyplněné přihlášky za člena sdružení.

Následně Aleš Raška předložil přítomným návrh, aby byl zvolen předsedajícím této valné hromady a pořídil z ní zápis, v souladu s příslušným ustanovením stanov, s tím, že zápis bude ověřen přítomným Jiřím Langrem. Vyzval rovněž všechny přítomné, aby se k tomuto návrhu vyjádřili, resp. vyjádřili své připomínky. Přítomní vyjádřili s tímto návrhem souhlas. Aleš Raška dále informoval přítomné, že přípravný výbor pracoval po celou dobu ve složení Aleš Raška, Martin Kuča , Radek Neuvirt a Jiří Langer.

2. Poté pokračoval Aleš Raška v projednání pořadu jednání valné hromady a informoval přítomné členy o dosavadním hospodaření sdružení. Aleš Raška seznámil přítomné s množství finančních prostředků, které sdružení doposud přijalo a vynaložilo na vybudování bezdrátové sítě. K tomuto bodu pořadu jednání nebyly vzneseny přítomnými žádné dotazy. Přítomní členové vzali tuto zprávu na vědomí.

3. Poté Aleš Raška přešel k projednání bodu č. 3 a 4 pořadu jednání, tj. volbě výboru sdružení a dále volbě kontrolora. Sdělil všem přítomným, že dosavadní přípravný výbor sdružení pracoval po dobu od založení sdružení do jeho registrace a do této valné hromady ve složení:

- Aleš Raška, Polní 344, Klimkovice, 742 83
- Jiří Langer, Polní 346, Klimkovice, 742 83

- Martin Kuča , Nerudova 746, Klimkovice, 742 83

- Radek Neuvirt , Polní 593, Klimkovice, 742 83

Dále uvedl, že momentálně není valné hromadě podáván žádný návrh přípravného výboru na složení rady ani na funkci kontrolora sdružení. Informoval všechny přítomné, že valná hromada musí nyní zvolit dle stanov sdružení tajnou volbou členy rady sdružení, a to tak, že na rozdané hlasovací lístky vyplní čtyři jména. Protože volba kontrolora dle stanov sdružení probíhá stejně, tj. tajnou volbou, uvedl Aleš Raška, že bude volba kontrolora probíhat tak, že na stejném hlasovacím lístku budou přítomní členové vyplňovat rovněž pole č.5. Poté přednesl Aleš Raška návrh, aby do funkce kontrolora sdružení byl zvolen přítomný Daniel Tvrdý, Revoluční 629, Klimkovice, 74283 .

Poté rozdal Aleš Raška prázdné hlasovací lístky a poprosil členy sdružení, aby provedli volbu na hlasovacím lísku tak, že u políček č. 1 - 4 napíší jména jimi volených osob do rady sdružení a u políčka č. 5 označeného jako kontrolor, uvedou jméno kontrolora sdružení. Po krátké pauze odevzdali členové hlasovací lístky. Odevzdáno bylo celkem 8 hlasovacích lístků.

Při volbě do rady obdrželi následující osoby následující počet hlasů:

a) Martin Kuča 8 platných hlasů,
b) Jiří Langer 8 platných hlasů,
c) Radek Neuvirt 8 platných hlasů,
d) Aleš Raška: 7 platných hlasů,

e) Štěpán Hradský 1 platný hlas.

Při volbě kontrolora obdrželi následující osoby následující počet hlasů:

a) Daniel Tvrdý: 7 platných hlasů,
b) Aleš Raška: 1 platný hlas,

Zvoleni tedy byli:

a) Do funkce člena rady sdružení:

- Aleš Raška ,

- Martin Kuča ,
- Jiří Langer ,
- Radek Neuvirt ,


b) Kontrolorem sdružení byl zvolen: Daniel Tvrdý .

Poté ještě Aleš Raška jako předsedající informoval přítomné členy sdružení o výsledku volby. Dále informoval přítomné členy, že příští valná hromada sdružení proběhne za měsíc, a to z toho důvodu, že sdružení má ze stanov ještě přijmout jednací řád, provozní řád a organizační řád. Proto vyzval všechny přítomné, aby si důkladně prostudovali návrhy předložené přípravným výborem sdružení, jež jsou k dispozici na internetové adrese: http://www.klimnet.org , aby příští valná hromada mohla potřebné vnitřní předpisy schválit. Sdělil zároveň, že předkládané dokumenty nejsou dogmatem, a že se k nim může vyjádřit každý člen.

4. Aleš Raška poté přistoupil k dalšímu bodu pořadu jednání a tím bylo projednání založení bankovního účtu. Přítomní členové rady Aleš Raška a Jiří Langer poté informovali přítomné o tom, že je nutno založit pro sdružení vlastní bankovní účet a z důvodu vhodnosti bude tento účet zřízen u E-banky a.s. Přítomní členové vyjádřili s tímto řešením souhlas.

5. Aleš Raška poté prohlásil pořad jednání první valné hromady za ukončený, poděkoval všem přítomným za účast a valnou hromadu cca v 21:00 hod. ukončil.

Zapsal: ……………………………

Ověřil: ……………………………

Příloha: Presenční listina ze dne 17. 6. 2004

zdroj: doc