Další porada u Stronga

Dne 21.5.2004 proběhla další porada ....

Dne 21.5.2004 proběhla další porada. Tentokrát byla hojnější účast. Připojil se k nám Štěpán a Honza. Po uveřejnění novinky, že se hledá někdo, kdo by naprogramoval databázi uživatelů, se přihlásil Štěpán. Ten má nejmíň měsíc co dělat, aspoň podle toho, co má tato databáze obsahovat.

Honza se přišel domluvit o sesí?ování jejich domu a následném připojení do KlimNetu.

Dále se jednalo o hardwarovém vybavení. Prozatím máme na testování 2 externí 2 Mb Z-Comy, které zapůjčil Marv. Dále 3 PCI karty 11Mb Z-Com XI 626, jednu zapůjčil Dan a dvě jsme koupili. Dále jsme ještě zakoupili jedno externí 11Mb pojítko QvisLink Wl-1120AP.

Pro testování jsme zatím zakoupili jednu všesměrovou anténu 11Db, jedno 20Db síto, které zapůjčil Marv a několik dělaných antén. Jsou to sektorové antény, plechovka :-) a Bazuka (to je všesměrová anténa, na které jsem dělal s Radkem, kdo ji viděl, neřekne jí jinak než Bazuka, :-) ta se teď bude testovat). Také se znovu projednávaly AP body. Jeden by už mohl začít fungovat, záleží na testování Bazuky :-), tento bod bude u Dana a měl by pokrýt oblast od řadovek po Lípu. O dalších bodech se jedná. Marv je sice docela utopený mezi paneláky, ale při testování pokryl celou vrchní část údolí, od parku až po Píš?any. U dalších bodů to vypadá na Štěpána, který by pokryl oblast od parku po začátek Polanky. Ještě uvažujeme o dalším bodě, ale na to je času dost, vzhledem k tomu, že jeden AP bod vyjde asi na 7.000,- Kč. A ten na MěÚ ještě mnohem víc. Do této částky nezapočítáváme počítače, které budou sloužit jako servery. Jestli někdo má doma přebytečné komponenty nebo počítač, sháníme něco s procesorem nad 200 Mhz, co má aspoň 4 PCI sloty.

O dalších diskuzích se raději nebudeme šířit, jelikož po vypitých pivech, se začala diskuze odvíjet úplně někde jinde. Dále, jestli nezačne pršet, tak Vás budeme informovat o testování Bazuky.