Zápis z jednání rady KlimNet č. 08/2007

Už je únor, takže je třeba dodělat resty z minulého roku. :))

Konané dne 21.10. 2007

Přítomní:
Raška Aleš
Langer Jiří
Kuča Martin
Hradský štěpán
Neuvirt Radek
Tedy 100 % členů rady

Tvrdý Daniel
Varga Ondřej
čecháková Veronika
Bambušková Jana

Program:
1. Nová revize na elektřinu na ZUš
2. Výstavba nového stožáru na AP panelák
3. Informovanost o pracích a nepřítomnosti aktivních členů
4. Záloha optického pojítka mrv
5. Lázeňské paneláky
6. Změna sídla sdružení
7. Sklad materiálu
8. Vyloučení členů
9. Ořez stromů u AP Budzel
10. Hotline
11. 5 Ghz
12. Přijetí nových členů

  1. Postupem času a přestaveb na půdě umělecké školy, je nutno provést novou revizi elektřiny. Pro novou revizi je třeba předělat kompletně elektřinu na půdě, oddělit napájecí kabely od datových, vybudovat další zásuvky atd. Hned se také zakoupí nový rack ke druhému stožáru a udělá se pořádek v celé kabeláži. Nákupem materiálu byli pověřeni Jiri a Alda a předěláním celá rada kromě předsedy :)), zapojením a vystavením revize jsme pověřili Vládíka. Návrh přijat

  2. Na AP panelák bychom chtěli postavit nový stožár, abychom se oddělili od televizních antén. Bohužel už je tu zima, takže tyto práce se odkládají na příští rok na jaro. Návrh přijat.

  3. Holky upozornily na nutnost informovanosti o delší nepřítomnosti členů rady a instalátorů a také lepší informovanosti o výpadcích. Návrh přijat. Pokusíme se to zlepšit.

  4. Přišla zima a s ní i časté mlhy, při kterých začíná vypadávat optické pojítko mrv, proto je třeba urychleně řešit automatickou zálohu tohoto spoje. Mrv navrhnul koupi dalšího switche Cisco (jeden už máme na ZUš), který by se dal na panelák a automaticky přepínal mezi optikou a záložním spojem. Návrh přijat.

  5. Lázeňské paneláky nám připravily neradostné překvapení. Oba členové, u kterých je umístěno přívodní zařízení, se ke konci tohoto měsíce stěhují, takže se rychle musí vymyslet co dále. Vyřešením tohoto problému byli pověřeni Radek a Wincent. Návrh přijat.

  6. Vzhledem k tomu, že se člen rady, u kterého je sídlo sdružení stěhuje, je třeba vymyslet, kde přesunout sídlo sdružení. Návrh odložen. Všichni pouvažují (viz. další bod).

  7. Materiálu nutného pro chod sdružení přibývá a je už problém s jeho uskladněním, případně vychystáváním. Také by se do nového skladu mohlo přesunout sídlo sdružení. Proto byl pověřen Alda, nalezením vhodného místa. Návrh přijat.
  8. Z důvodu dluhodobého neplacení členských poplatků byl podán návrh na odpojení členů ID 744 a 155. Návrh přijat.

  9. Na spoji Panelák & Olbramice dochází hlavně při zhoršeném počasí k výpadkům, je to způsobeno stromy, které vyrostly v trase spoje. Dan se nabídl, že se staví na obecní úřad v Olbramicích a dojedná ořez těchto stromů. Návrh přijat.

  10. Holky od kontaktního telefonu :)) si postěžovaly, že by chtěly přidat. Přece jen, za 14 dní v měsíci, dvě hodiny denně + další čas strávený při řešení emailů a popohánění všech, kteří nemají něco splněné, za 1000 Kč, je docela málo, takže se cena zvedla na 1500 Kč. Snad za to budou na ostatní členy aspoň hodnější. Návrh přijat.

  11. Jako vždy přišly na protřes úspěchy a neúspěchy s 5 Ghz. Byly zkoušeny další zařízení, ale úspěch veškerý žádný. Přesto boj nevzdáváme a chystají se testy dalších zařízení.

  12. Alda podal návrh na přijetí všech čekatelů na členství, kteří zaplatili registrační poplatek do 21. 10. 2007. Povinnost platit měsíční příspěvek počala 15 dní po začátku měsíce, v němž byl čekatel přijat. Návrh byl schválen všemi hlasy. Přijatí členové byli zapsáni do seznamu členů sdružení. Návrh byl přijat.