Zápis z jednání rady KlimNet č. 09/2007


Dalsi restik :(

11.11.2007

Přítomní:
Raška Aleš
Langer Jiří
Kuča Martin
Neuvirt Radek
štěpán Hradský
Tedy 100 % rady

Tvrdý Dan
Varga Ondřej

Program:

  1. ZUš místnost
  2. Spoj panelák &ZUS a panelak&budzel
  3. Předělání AP panelák
  4. Práce pro KlimNet
  5. Hardware- nákup Cisco switchů
  6. Dotace z EU
  7. Zřízení P.O. Boxu
  8. info o výpadcích
  9. Přijetí nových členů
  1. Mrv nadhodil téma stavby místnosti na ZUš, stavba místnosti byla schválena, velikost místnosti naplánována. Takže nákupem materiálu a výstavbou byl pověřen Radek a ostatní, kteří budou mít čas. Návrh byl schválen.

  2. Přichází zimní období a při zhoršeném počasí zlobí optický spoj mezi ZUš a panelákem. Sice je spoj zálohovaný, ale překlopení mezi hlavním a páteřním spojem trvá dlouho, takže byl mrv pověřen vyřešit zálohu jinak. Dále spoj mezi panelákem a budzelem vykazuje ztrátovost, takže budou vyměněny antény. Návrh přijat.

  3. Na AP panelák je třeba udělat pořádek v kabeláži a namontovat RACKovou skříň. Nákupem a přípravou byl pověřen Jiri, předěláním Jiri, mrv a štěpán. Návrh přijat.

  4. KlimNet se pořád rozrůstá, přibývá nových žádostí o členství a tím i oprav a dalších prací, takže Alda navrhnul přijetí zaměstnance, který by se staral o nové instalace a opravy v KlimNetu. Hned byl jako možný kandidát jmenován Wincent. Návrh byl odložen , dokud se nepřezkoumají možnosti zaměstnání v OS. |

  5. Mrv, šílenec do zařízení cisco, rozjel akci s nákupem starších Cisco switchů, které by měly zlepšit práci a monitoring páteře sítě. Těmito zařízeními by měly být v budoucnu osazeny všechny velké AP body. Návrh byl schválen.

  6. Alda zjiš?oval možnosti dotací z Evropské unie. Návrh byl odložen, je třeba zjistit více informaci a sehnat někoho, kdo by si to vzal na starost.

  7. Alda vyřídil zřízení P.O. Boxu na poště, od 1.1. 2008, prozatím bude pošta pro KlimNet nechávána na poště.

  8. Poslední dobou se dost živelně prováděly přípravy na zimu - měnily se routery a předělávaly AP body. Od členů přišlo několik stížností o neinformovanosti při výpadcích, proto Jiri upozornil, a? se co nejvíce informuje před plánovanými výpadky, i když to není vždy možné. Návrh byl přijat.

  9. Alda podal návrh na přijetí všech čekatelů na členství, kteří zaplatili registrační poplatek do 11. 11. 2007. Povinnost platit měsíční příspěvek počala 15 dní po začátku měsíce, v němž byl čekatel přijat. Návrh byl schválen všemi hlasy. Přijetí členové byli zapsáni do seznamu členů sdružení. Návrh byl přijat .