Zápis z jednání rady KlimNet č. 02/2010

Hlavy se radily...

Zápis z jednání rady OS KlimNet

Konané dne: 12.3.2010

Začátek: 18:30 hod

Konec: 21:00 hod


Přítomní:

čecháková Veronika

Hradský štěpán

Kuča Martin

Langer Jiří

Neuvirt Radek

Tvrdý Dan


Program:

  1. Změna rychlostí

  2. 10 GHz spoje a školení

  3. 10 Ghz Josefovice

  4. AP Vrchpolí

  5. Nové routery na AP

  6. AP Planka

  7. Odvětrávání ZUš

  8. Uzemnění stožáru na Zšzbys

  9. úhrada členských zařízení při opravách

  10. Dokumentace paneláky

  11. Paneláky – výměna zařízení

  12. AP Olbramice

  13. Nákup zařízení na AP, bleskojistky, přepě?ová ochrana

  14. Nákup optické svářečky

  15. Pojištění OS KlimNet

  16. Verča - školení

  17. Přijetí nových členů



  1. Rada 01/2010: splněno, bude nasazeno do testovacího provozu. Návrh byl přijat.

  2. Rada 01/2010: marv a jiri školení absolvovali v půlce ledna – samozřejmě úspěšně. :) Na zdokumentovíání v elektronické podobě se ještě pracuje, prozatím Dan vytvoří vzor. Návrh byl přijat.

  3. Rada 01/2010: Výměna spoje na Josefovice je hotova z poloviny, za lepšího počasí doděláme druhou stranu. Návrh byl přijat.

  4. Do konce března by se měla dodělat elektřina, následně hromosvod. Návrh byl přijat.

  5. Nový výkonnější router se začne testovat od soboty 13.3.2010 na legiích, kluci přes noc připraví materiál a nastaví zařízení a v ranních hodinách provedou výměnu. Návrh byl přijat.

  6. Občas tuhne karta 1.planka, dočasné řešení: Verča to bude každé ráno kontrolovat a podle potřeby to resne (další postup řešení určíme podle chování nového routeru na legiích). Návrh byl přijat.

  7. S pomalu ale jistě se blížícím teplem je potřeba dořešit odvětrávání místnosti na ZUš. Letos by to Radek snad mohl zvládnout. ;)) Návrh byl přijat.

  8. Stožár na Zšzbys je třeba uzemnit, jiri pozjiš?uje provedení výkopových prací. Návrh byl přijat.

  9. Je-li u člena vrámci opravy vyměněno zřízení za nové (původní dosloužilo nebo bylo poškozeno), dostane člen v 99% nové zdarma. Jelikož Verča podala návrh, že se nejedná o zanedbatelnou částku, uděláme pro přehled na konci pololetí součet. Prozatím jsme se domluvili na řešení, že bude-li se jednat o nereklamovatelné zařízení (po záruce nebo po zásahu bleskem apod.), bude nové zařízení zpoplatněno částkou 300 Kč (nákupní cena 895 Kč). Staré zařízení po domluvě se členem zlikvidujeme nebo členovi ponecháme. U reklamovatelných zařízení - člen dostane nové zapůjčené a podle výsledku reklamace bychom případně nové zařízení vyfakturovali (300 kč). Návrh byl přijat.

  10. Kompletním zdokumentováním byl pověřen Radek. Návrh byl přijat.

  11. Je potřeba předělat rack (optická vana, switch), a? je v tom pořádek. Tímto se pověřil Jiri. Návrh byl přijat.

  12. V cestě mezi AP Budzela a AP Olbramice se rozrůstají stromy a dochází tak k výpadkům. Bui najdeme nové umístění pro AP nebo zkusíme vyjednat jeho přesunutí. Návrh byl přijat.

  13. Většina AP už dosluhuje a protože se nám osvědčily „želvy“, domluvili jsme se na nákupu 20ks pro obnovu AP, jelikož jejich výroba bude brzy ukončena. Zároveo budou na AP nasazeny bleskojistky, přepě?ové ochrany apod., případně malé UPSky. Návrh byl přijat.

  14. Rozhodli jsme se zakoupit optickou svářečku. Dle našich informací by neměl být problém si ji nejdříve zapůjčit, pakliže se osvědčí, tak bychom ji koupili (cca 150t). Návrh byl přijat.

  15. Nové pojištění (zařízení, odpovědnost apod.) řeší Daník. Návrh byl přijat.

  16. Verčik si zajistí kurz na IS Pohoda (účetnictví). Návrh byl přijat.

  17. Mimo pracovní dobu verčika se po týdnu střídají ve službách jiri, Daník a Alda. marv navrhl, že bude brát služby také. Návrh byl přijat.

  18. Jiri podal návrh na přijetí všech čekatelů na členství, kteří zaplatili registrační poplatek do 28.2.2010. Povinnost platit měsíční příspěvek počala 15 dní po začátku měsíce, v němž byl čekatel přijat. Návrh byl schválen všemi hlasy. Přijatí členové byli zapsáni do seznamu členů sdružení. Návrh byl přijat.