Zápis z jednání rady KlimNet č. 03/2010

Hlavy se radily...

Zápis z jednání rady OS KlimNet

Konané dne: 3.4.2010

Začátek: 8:30 hod

Konec: 11:00 hod


Přítomní:

Hradský štěpán

Kuča Martin

Langer Jiří

Neuvirt Radek

Tvrdý Dan


Program:

  1. AP Hýlov

  2. úprava DB

  3. TV anténa na Zš a Mš Zbyslavice

  4. Měření čTú

  5. Záložní konektivita

  6. Paneláky u koupaliště

  7. Optika Resnerova - legie

  8. Valná hromada

  9. řadovky Nerudova - Havlíčkova

  10. Optická svářečka

  11. AP Mexiko

  12. Přijetí nových členů



  1. Návrh na přidání sektoru na AP Hýlov byl zamítnut (přidání není možné), Jiri navrhl vybudování nového AP na Hýlově, tímto by se tento požadavek mohl vyřešit. Hledáním vhodného objektu pro umístění dalšího AP byl pověřen jiri. Návrh byl přijat.

  2. Mrv požádal o upravení některých parametrů AP bodů přímo přes databázi, provedením byl pověřen cica. Návrh byl přijat.

  3. Paní ředitelka Zš a Mš ve Zbyslavicích požádala o umístění TV antény na stožár OS KlimNet pro televizi v mateřské škole. Na základě technických údajů o anténě a prověření Bewa na místě, bylo umístění schváleno a dnes bude i provedeno. Návrh byl přijat.

  4. Ve čtvrtek 8.4.2010 provede čTú kontrolní měření antén na Zš a Mš Zbyslavice. Měření bude přítomen Jiri, cica nebo alda (dle možností). Návrh byl přijat.

  5. Dostali jsme zajímavou nabídku na záložní konektivitu. Jediné co potřebujeme, je vyřídit licenci a koupit kapacitně dostačující spoj v licencovaném pásmu. Nalezením tohoto spoje je pověřen marv a cica. Dan zatím provede průzkum možností umístění spoje, na příští radě to dáme dokupy a podle výsledku uvidíme, co s tím provedem. Návrh byl přijat.

  6. Tento týden došlo k vytuhnutí optických převodníků na panelákách, nebylo to poprvé, zkusíme je nahradit jiným zařízením. Bude testovat jiri a marv. Návrh byl přijat.

  7. Minulý týden došlo k schválení natažení optického kabelu z domu na ulici Resnerova 26 na naše AP na legiích. V pátek jiri domluvil firmu, která práce provede. Teď budou následovat další jednání, která snad budou úspěšně zakončena funkční optikou. řeší jiri a dan. Návrh byl přijat.

  8. Letošní valná hromada bude v červnu. Návrh byl přijat.

  9. V nejbližší době dojde k znovunatažení kousku optiky, která je poškozena. Návrh byl přijat.

  10. Ve čtvrtek jsme koupili optickou svářečku, bude využita jak na nové práce (legie), tak i na opravy a rozšiřování stávajících tras. Návrh byl přijat.

  11. V tuto chvíli je umístění AP na Mexiku nedostatečné, o lepším umístění budeme jednat v nejbližší době. Návrh byl přijat.

  12. Jiri podal návrh na přijetí všech čekatelů na členství, kteří zaplatili registrační poplatek do 31.3.2010. Povinnost platit měsíční příspěvek počala 15 dní po začátku měsíce, v němž byl čekatel přijat. Návrh byl schválen všemi hlasy. Přijatí členové byli zapsáni do seznamu členů sdružení. Návrh byl přijat.