Zápis z jednání rady KlimNet č. 04/2010

Hlavy se radily...

Zápis z jednání rady OS KlimNet

Konané dne: 16.4.2010

Začátek: 18:00 hod

Konec: 21:30 hod

Přítomní:

čecháková Veronika

Hradský štěpán

Kuča Martin

Langer Jiří

Neuvirt Radek

Raška Aleš

Tvrdý Dan

Program:

  1. Kamery

  2. Spoj do Ostravy

  3. Optika Resnerova - Legie

  4. čTú

  5. AP Těškovice

  6. AP Mexiko

  7. Služby členů rady

  8. Optika řadovky Nerudova

  9. Telefonní ústředny

  10. Navyšování rychlostí

  11. Nové AP v Polance

  12. Optický převěs Havlíčkova

  13. Optický převěs Tyršova

  14. Práva a povinnosti instalátora

  15. Informační karta pro členy

  16. Mapa OS KlimNet

  17. VH

  18. Přijetí nových členů

  1. Už několik let přemýšlíme, jak vyřešit bezpečnost občanů a jejich majetku pomocí kamerového systému. Samotná realizace s naší strany není problém, ale legislativa není zrovna na naší straně. Zašleme proto žádost na město (Jiri) a bude-li přijata, vypracujeme pilotní projekt od něhož se bude odvíjet další postup. Návrh byl přijat.

  2. Jednáme o záložním spoji z Ostravy, který by byl umístěn na stožáru VšB (Alda, Jiri). Návrh byl přijat.

  3. V následujících dnech se Daník domluví s firmou, která bude realizovat potřebné práce (tahání optiky, přípravné práce na paneláku Resnerova 26). Návrh byl přijat.

  4. Dne 8.4.2010 provedli pracovníci čTú za přítomnosti Jiříka kontrolní měření ve Zbyslavicích, ze kterého vyplynulo, že máme vše v pořádku. Návrh byl přijat.

  5. Bew připraví a dodá na AP nové zařízení, díky kterému budeme moci členům navýšit rychlost (v závislosti na jejich zařízení). Návrh byl přijat.

  6. Z důvodu častých výpadků na AP Mexiko, byl na AP vyslán Vládík, aby navrhl možnosti uzemnění zařízení a natažení elektřiny přímo na AP. Jiri na AP připraví krabici se zařízením, včetně přepě?ové ochrany apod, aby nám zařízení tak často neumíralo kdykoli se elektřina „zhoupne“.. Návrh byl přijat.

  7. Momentálně se ve službách po pracovní době střídají Jiri, Alda, marv a Daník, nově se přidávají i Radek a cica. Návrh byl přijat.

  8. Po zimě je potřeba spravit část optiky na Nerudove ulici, bere si to na starost marv a cica (neděle 18.4.). Návrh byl přijat.

  9. Na úřadu a jiných institucích v Klimkovicích jsou telefonní ústředny KlimNetu, které dosud spravoval převážně cica (a tak jediný ví „co a jak“). V případě, že nastane nějaký problém a z důvodu pracovního vytížení či nedostupnosti cicáka opravu řeší marv, potřebujeme dokumentaci, aby se měl marv „čeho chytit“. Cica proto vytvoří dokumentaci, jak to kde funguje. Návrh byl přijat.

  10. Momentálně jsou na některých AP rychlosti připojení dvojnásobné, rychlost již není rozdělena, ale je stanovena celková rychlost pro UP i DOWN, stále se jedná o testovací provoz. Návrh byl přijat.

  11. Alda podal návrh na nové AP v Polance, momentálně je vše ještě v jednání (místo, prověření výhledů atd.). Návrh byl přijat.

  12. Ivoš podal návrh na prodloužení optiky o jeden rodinný domek na Havlíčkove ulici. Protože optika je vhodná spíše v případě paneláků nebo řadových domů a byl by nutný další vstup na střechu (tyto vstupy se snažíme minimalizovat jen na nejnutnější případy), návrh byl zamítnut.

  13. Plánujeme optický převěs od čičáka na paneláky na Tyršove ul., kde máme již několik členů. Termín zatím není znám, je to ve stavu plánování. :-) Návrh byl přijat.

  14. Protože instalátoři, kteří nám pomáhají při připojování nových členů a řešení oprav jsou často od členů „tlačeni“ k pracem, které by neměli provádět, rozhodli jsme se, že sepíšeme seznam těchto prací a kluci svým podpisem stvrdí, že je provádět nebudou (chráníme tím jak OS, tak i je samotné). Návrh byl přijat.

  15. Poslední dobou se množí členové, kteří nemají základní informace o svém členství, např. způsobu zasílání faktur, platbách, ale i průběhu instalace, opravy apod., případně ani nevědí, jak nás kontaktovat, Verčik vytvoří informační kartu se základními informace a tato karta bude předávána členům vždy po instalaci. Stávajícím členům bude předána při případné opravě nebo si o ni mohou po předchozí domluvě zažádat v kanceláři OS. Návrh byl přijat.

  16. Na našem webu najdete i mapu sítě KlimNet, do které kluci mají za úkol rozmis?ovat za každého nově připojeného člena tečku na místo jeho adresy. Bohužel to někteří nedělají, takže za to budou pokáráni. :) Návrh byl přijat.

  17. Blíží se valná hromada, členové budou včas informování o datu, času konání a programu. Již jsme si rozdělili úkoly, co kdo z nás připraví za podklady. Z tohoto důvodu jsme ihned stanovili datum další rady na 30.4.2010. Návrh byl přijat.

  18. Alda podal návrh na přijetí všech čekatelů na členství, kteří zaplatili registrační poplatek do 15.4.2010. Povinnost platit měsíční příspěvek počala 15 dní po začátku měsíce, v němž byl čekatel přijat. Návrh byl schválen všemi hlasy. Přijatí členové byli zapsáni do seznamu členů sdružení. Návrh byl přijat.