Krátké zprávy ze 7. až 9. týdne

 

15.2. 2005 Alda s Radkem koupili 6m stožár na Základní uměleckou školu. Muselo to být zajímavé když ho vezli z Ostravy v té chumelenici.

16.2. 2005 Dnes jsme navštívili Základní uměleckou školu, abychom promysleli uchycení a umístění stožáru.

18.2. 2005 Koupení zbývajících částí pro stožár na Základní uměleckou školu. Jelikož se nám zdálo 6m málo, ještě jsme dokoupili další 2m.

19.2. 2005 Montáž stožáru na ZUŠ. Před jednou hodinou jsme začali s nakládáním ve složení já, Alda, Martin, Radek, Štěpán a Dan. Po naložení jsme vyrazili na ZUŠ, kde nás už čekal elektrikář. Ten se hned dal do své práce a my jsme zatím proráželi díru do střechy. Poté došlo na prostrčení a upevnění stožáru. Samozřejmě se nám podařilo při prostrkávání porušit krytku na konci stožáru, takže jsme ho museli ještě částečně dát dolů a zasilikonovat. Mezitím kluci pomáhali elektrikáři a šroubovali lišty.
My s Radkem jsme se dali do uchycování stožáru a jeho uzemňování.To se nám myslím velice slušně dařilo, takže do 16. hodiny stožár stál. Poté jsme ještě čekali na elektrikáře až dodělá rozvodnou skříň.

Štěpán se mezitím pustil do sádrování odsekané omítky. Šlo mu to velice dobře, až na kousky sádry které opadávaly a zasypávaly Martina, který pod ním vysával.

Samozřejmě, kdo jiný mohl vést úklid než Martin. Jeho firma Hadr a Kyblík zaručuje perfektní služby. Jak jsme se dozvěděli z důvěryhodných zdrojů, tato firma se velice rychle rozrůstá. Dokonce byl Martin nucen přijmout prvního zaměstnance, který je shodou náhod náš předseda. Ten se prozradil, když velice dovedně pobíhal s hadrem po chodbě, jako by to dělal už od mala.

Pak došlo na nošení věcí do aut. Tím chci poděkovat předsedovi za výborné přepravky co koupil. Do jedné jsme naložili věci, já tam přihodil ještě fo?ák a vyrazil s ní dolů. Samozřejmě na schodech odpadlo celé dno a všechno nářadí se kutálelo dolů. Prvenství získala s přehledem Radkova AKU vrtačka, která popřeskakovala všechny schody a přistála až o patro níž. Jako druhý skončil můj kufřík s AKU vrtačkou a jen těsně ho následovala rozbruška. Zbytek nářadí přistál na mém fo?áku, který byl naštěstí v obalu, takže to vypadá, že přežil tu záplavu klíčů. Takže jsem se dal do sbírání.

Nový stožár má celkově 7m. Z toho 3m vystupuje nad střechu. Dále bude v nejbližší době provedena revize na stožár a na elektřinu a potom, jestli bude lepší počasí, se můžeme pustit do montáže Ronje.

22.2. 2005 Alda vyrazil s elektrikářem na ZUŠ, dodělat elektřinu a provést na ni revizi.

25.2. 2005 Nakupování materiálu pro uchycení Ronje. Vzhledem k tomu, že jsem přijel pozdě z práce, vyrazili jsme s Radkem nakupovat až po třetí hodině. Nejprve jsme zkusili sehnat materiál v Klimkovicích, ale to se nám nepovedlo. Tak jsem zamířili do Ferony v Ostravě. Tam jsme dorazili přesně 16:05 hod. A samozřejmě tam měli do 16:00 hod. Poslední možnost - Hornbach - taky nevyšla. Takže jsme nakonec koupili jen šroubky s matičkami a barvu.

25.2. 2005 Proběhla porada u Peršana.

Program: příprava Valné hromady a vybudování AP na Umělecké škole.

Bohužel konektivita do internetu je po většinu dne vytížená a poskytovatel není na této technologii schopen dotáhnout větší rychlost. Proto bude vybudován nový spoj, který by měl být umístěn na ZUŠ.

26.2. 2005 Nakupování materiálu, druhý pokus.

Ráno v 9:00 hod. jsme vyrazili s Radkem do Jistebníku pro materiál. Tam jsme naštěstí odchytili jednoho hodného pána, který nám prodal potřebné železo, a také ho přesně nařezal, takže jsme ušetřili spoustu času. Poté jsme se dali do odvrtávání, svařování a natírání. Takže tei už jen někoho sehnat, kdo to v tomhle počasí namontuje.

27.2. 2005 Výlet.

Odpoledne jsem jel s Martinem obhlídnout situaci kolem Klimkovic. Bylo zrovna ideální počasí. Sněhové jazyky a silný vítr.

Martin jako slušný řidič uhnul protijedoucímu autu na kraj, aby mohlo projet a hned zapadl dvěma koly do příkopu. Přes sníh nebylo vidět, kde je přesně okraj a tak se synek netrefil. To docela naštvalo, ale když jsem se o auto opřel, tak vyskočilo zpátky na silnici a KlimNe?ácký montážní vůz nemusel čekat do jara, než ho vytáhnou.. Tímto děkuji Martinovi za psychickou podporu od volantu.

28.2. 2005 Diablo2 server. Po třech dnech se podařilo nainstalovat Diablo 2 Open server. Nakonec se to podařilo známému hráči Martinovi, ten tomu věnoval celou noc, ale jede to. Více informací na Gamezone, až to dopíšu.

1.3. 2005 Tak jsme namontovali s Radkem držáky pro Ronje na stožáry. Byla fakt zima, ale nakonec jsme to zvládli. Menší zádrhele jako krátké šrouby, nevyzvednuté klíče atd. jsme hravě překonali, tei už jen umístit Ronje a můžeme začít seřizovat.

3.3. 2005 Montáž Ronje na paneláku. Na čtvrtek jsme se domluvili na montáž Ronjí. Mysleli jsme, že stihneme namontovat obě, ale jak už to bývá při takových rychlých akcích, polovička věcí se nechala doma. Začali jsme o půl šesté. Nejprve jsme vyrazili s Radkem. U paneláku se k nám přidal Štěpán a později dorazil i Alda. Hned po namontování Ronjí do držáků jsme zjistili, že nám chybí napájení a ještě pár dalších věcí. Takže kluci vyrazili pro věci. Mezitím se protáhly koaxy pod střechu. Když dorazili, tak jsme připojili napájení a Ronja začala zářit. Po přibližném namíření na knihovnu jsme se rozhodli montáž přerušit, protože už bylo skoro 20 hodin a po tmě se po střechách fakt blbě šplhá. Celá montáž probíhala v – 5 ° C, prostě ideální počasí na montáž.

3.3. 2005 Došlo asi k hodinovému výpadku na Paneláku způsobeném nevím čím. Že by to bylo tím, jak jsem stál hodinu před anténou, která míří na zámek. Nebo nějakým problémem ve scriptu, kdo ví. Naštěstí měl sebou Štěpán notebook, takže se na to hned kouknul a dal to do kupy. Ale nadšený z té zimy nebyl. Asi si tam budeme muset dát topení nebo nějakou pohotovostní láhev se slivovicí.

4.3. 2005 Vyšel článek v Městském zpravodaji o KlimNetu.

5.3. 2005 Montáž druhé Ronje. V jednu hodinu jsem s Aldou vyrazil na ZUŠ. Naložili jsme plné auto nářadí, antén a vyjeli. Alda prozřetelně navařil dvě termosky čaje, abychom se měli čím zahřát.

Nejprve jsme půl hodiny vynášeli věci na půdu a potom jsme se dali do upevňování Ronjí. Do připravených držáků to šlo rychle. Poté jsme protáhli kabeláž na půdu. Samozřejmě když už jsme byli v tom, tak jsme se dali do připevňování dalších antén. Shodli jsme se, že nejlépe bude, když síta upevníme až na vrch stožáru na velké účko. Což ale není sranda, antény i účko něco váží. A na stožár se to muselo dostat najednou. První problém nastal při prostrkování velkého síta přes okno. Nakonec jsme museli všechno složit na střeše, jelikož to střešním okýnkem celé neprošlo. Potom jsem vylezl na stožár a Alda mi podal ten vánoční stromek. Po dotažení šroubů Alda klidně konstatoval, že síta máme naopak a jak by to vypadalo. Takže se to musí otočit. Takže jsem to celé zase sundal a otočil. Potom nás zase čekalo protažení koaxů pod střechu. Jelikož tam byly už konektory, šlo to fakt špatně. Příště to bude chtít něco širšího. Ale nakonec se i to podařilo. Poté jsme se vyrazili podívat na zámek a zkontrolovat, jak to tam vypadá. Nakonec jsme se ještě vrátili na ZUŠ a připravili ještě pár věcí na seřizování Ronjí. Skončili jsme o půl šesté a Alda vyrazil domů navařit další čaj na večer.

5.3. 2005 Seřizování Ronjí. Katastrofa.

V devatenáct hodin jsme vyrazili na ZUŠ a dali se do příprav. Začalo to hezky, až do té doby, než se po zapnutí Ronje z důvodu menšího zkratu odpálila cívka. Někde při převozu nebo při montáži se skratl přijímač. Takže jsme z Ronje vytáhli krabičku, což se ve výšce 2,5m a maličké čokoládě dělalo fakt dobře. Odpojit a Štěpán s Aldou vyrazili domů napájet novou cívku a srovnat a zalepit součástky. Když dorazili, tak jsme začali se zpětnou montáží. To šlo ještě lépe. V té zimě našroubovat 6 drátů do čokolády, strčit krabičku zpátky do Ronje a zašroubovat ji M4 matičkami, (jsou fakt malé) to už šlo o život. Mezitím se nám podařilo zase spálit cívku, takže jsme ji nahradili kouskem drátu a už jen zbývalo to seřízení.

Se seřízením jsme začali ve 22:00 hod. Dobře jsme se vybavili dvěma vysílačkami, akorát jedna z nich byla skoro vybitá, jak jsme za chvíli zjistili. Já s Aldou vyrazil na panelák a ostatní byli na ZUŠ. Po navázaní spojení přes vysílačky jsme začali se seřizováním. Po chvíli vypadla na ZUŠ vysílačka. Tak jsme si řekli, ještě že jsou ty mobily. Po chvíli jsme ale zjistili, že Štěpán si ho radši nevzal a Radek ho má vybitý. Aspoň že měl nabíječku na baterky, takže později vysílačka aspoň chvilkami vysílala. Takže jsme si hráli se šroubky a seřizovali. Samozřejmě bez nějakého výsledku. Strefit se 50 cm kuželem do roury, která má 13 cm na 400m není sranda. Po půlnoci jsem to sbalili a vyrazili zmrzlí domů.

6.3. 2005 Že by volný den? Ze začátku to tak vypadalo než se ozval Alda, že by chtěl odpoledne dovést na ZUŠ stůl pro počítač, který jsme dostali od Martinových rodičů a zprovoznit nový spoj na zámek. O půl třetí ke mě dorazil a vyrazili jsme ke Štěpánovi. Ten dostal za úkol nastavit nové zařízení, které měl předtím marv na otestování. Po nějaké chvíli se mu to povedlo. Poté jsme ho vysadili na zámku, aby tam nastavil druhé a my s Aldou vyrazili pro stůl. Aldu se stolem jsem vysadil na ZUŠ a vyrazil za Štěpánem. Alda, jako zaměstnanec firmy Hadr a Kyblík, dostal za úkol udělat pořádek na půdě ZUŠ. Tzn. posbírat nářadí a poskládat počítač na stůl. Já mezitím dorazil ke Štěpánovi. Tomu se evidentně nedařilo připojit na zařízení. Teorií pokusů a omylů jsme přišli na to, že jsem nacvakl špatně TP kabel (to se mi stává tak jednou za 100 let ), a proto to nejede. Mezitím se na zámek přikonektil odněkud Martin a upozornil nás, že nám nejede webový a herní server. Je od něj hezké, že nás kontroluje, i když není doma. Takže jsme se dali do hledání. Tentokrát to nebylo těžké. Zjistili jsme, že Štěpán asi zavadil o kablík, a ten se povytáhl ze switche. Takže jsem ho pohotově dal na původní místo. Nakonec jsme zařízení zprovoznili a vyrazili s druhým na ZUŠ. Tam nás překvapil Alda svým perfektním úklidem. Martin má fakt dobré zaměstnance. Po připojení zařízení jsme zjistili, že se samozřejmě nemíní nakonektit na zámek. Takže jsme to připojili na starý dobrý Z-Com 626, a? máme vůbec nějaké spojení na ZUŠ. A nechali testování na lepší počasí. Po příchodu domů mě čekalo na Jaberu asi 10 zpráv, že nejedou herní servery. Fakt je to divné, že si toho všimlo za tu hodinu, co to nejelo, tolik lidí.

Nafotil jsem pár fotek z našich AP bodů.

Nejprve zámek, náš hlavní bod.

Následuje letní verze AP panlák. Evidentně mu nebylo zima ani v -15° C.