Krátké zprávy z 12. až 13. týdne

 

21.3. 2005 Martin lítal celé dopoledne s anténáři po paneláku, nakonec zjistili, že se televizní antény nesnášejí s našimi anténami. Na to, že antény jsou již na paneláku více než půl roku, tak to trvalo docela dlouho.

21.3. 2005 K večeru jsme se vypravili na panelák. Prohlédli jsme si půdu, vybrali si místo pro nový stožár, jestli ho bude nutné postavit a vypravili se na Mexiko, dodělat malou poruchu s vodovodem, která se mi povedla v neděli. Poté jsme vyrazili k Peršanovi. Tam jsme probrali všechny možné alternativy, jak vyřešit tuto situaci. Hlavně jsme se shodli na přezkoumání problémů s rušením a jejich co nejrychlejším vyřešením. Situace asi byla vážná, protože většina Rady zůstala u čajů, jen Martin a Dan to nevydrželi a dali si pivo.

22.3. 2005 Došlo k výpadku na paneláku a Hýlově kolem páté hodiny odpolední z důvodu řešení problémů s rušením.

23.3. 2005 Došlo k několika výpadkům při testování na paneláku.

24.3. 2005 Odpoledne vyhořel webovský server. S Aldou jsem ho vytáhli a dovezli k Martinovi, a? se na to podívá. Ten našel pár spálených součástek, takže Štěpán dostal za úkol tyto součástky koupit. Než Štěpán dorazil, namontovali jsme ještě anténu na ZUŠ, která bude pokrývat řadovky. Na 17:00 hodin dorazil anténář, který obhlédl antény a nabídl nám několik možností, jak vyřešit tento problém. Tyto možnosti v nejbližší době odzkoušíme, tak snad to pomůže. Poté jsme vyrazili k Martinovi vyměnit spálené součástky. Samozřejmě výměna nepomohla, takže se musel vytáhnout starý počítač a přehodit disk do něj. S „novým“ počítačem jsme vyrazili na zámek. Tam jsme ho připojili, takže webové stránky jedou, bohužel další služby nebude možno spustit, protože to počítač prostě neutáhne.

25.3. 2005 Akce v řadovkách. Večer jsem s Aldou vyrazil na menší montážní akci. Později se k nám přidal Dan. Vzali jsme si dvě krabice TPčka a roztáhli kabeláž v jednom domovním bloku. Měli jsme tam další 4 lidi, kteří mají zájem o připojení. Akce probíhala bez nějakých problémů, je to fakt divné, na to už nejsme zvyklí. Za 2 hodinky jsme připojili čtyři lidi.

26.3. 2005 Hned ráno jsem donutil Štěpána, a? vyřeší problémy s emaily na naší doméně. Což se mu úspěšně podařilo.

27.3. 2005 Podařilo se mi vykopat základní desku na webový server. Tak jsem ji hned dal na otestování ke Štěpánovi, jelikož u něj zůstal procesor z vyhořelého webového serveru. Deska jede v pohodě, takže až nám přijede Poda nainstalovat nový spoj do internetu, tak se servery zase vymění.

27.3. 2005 Od půl jedné v noci byla mlha, že se dala krájet. To nerozchodila Ronja, takže se to přepnulo na záložní spoj. Mlha byla až do půl jedenácté, potom se rozplynula, takže se to zase přepnulo zpátky na Ronju.

29.3. 2005 Zase panelák. Tentokrát jsem vyrazil jen s Aldou a později se k nám připojil i Martin. Zapůjčili jsme si anténu na Novu a vytáhli ji i s televizí na půdu. Nejprve jsme si prohlédli zesilovač a zkusili připojit filtr, který nám jeden hodný člověk zapůjčil. To však nepomohlo. Tak jsme zkusili vyměnit televizní koax, to dopadlo se stejným výsledkem. Nakonec jsme to otestovali s naší anténou. Pořád to však dělalo to samé. Zase došlo k několika malým výpadkům, způsobeným testováním.

30.3. 2005 V 9:00 hod dorazili na ZUŠ technici z Pody. Za půl hodinky namontovali nové zařízení, takže když jsem dorazil po půl desáté, byli už pryč. Asi jsme jim to fakt dobře připravili. Potom jsme se pustili s Martinem a Aldou do práce. Nejprve jsme zajeli na zámek, zdemontovali zařízení od Pody a udělali pořádek v naší skříni. Na zámku zůstal nakonec pouze jeden počítač, zbytek jsme převezli na ZUŠ. Tam se Martin pustil do konfigurování a my s Aldou jsme většinou jen přihlíželi a radili. Mezitím se ještě projel Alda na Zámek pro TP kleště. Jó, nemá je zapomínat. Kolem jedenácté se rozjel spoj na panelák, takže jsme vyrazili na zámek zprovoznit to tam. To se jakž takž podařilo, takže jsme byli za hodinku zpátky. Martin pokračoval v konfigurování, já jsem dělal TP kabely a Alda se pustil do našeho nového webového serveru. Moc práce tam nebylo, jen přehodit disky a sí?ovky. Evidentně ale došlo k nějakému problému, jelikož počítač po zapojení nenajel. Tím nastal docela problém. Nikdo si nedovolil pochybovat o Aldově bezchybné práci, on je strašný kru?as. Tak jsme připojili monitor a vyšlo najevo, že jsou špatně zapojené disky. Alda ani nemukl a začal zase rozšroubovávat krabici. Na podruhé se mu to podařilo správně zapojit, takže se server pěkně rozjel.

Mezitím Martin přepojil AP Dan na ZUŠ, takže běžely všechny AP body. Práci jsme skončili po 13. hodině se 100 % úspěchem.

Nakonec jsem se vydal s Radkem na panelák si zkazit náladu. Což se nám 100 % podařilo. Jeli jsme zkusit jednu teorii s rušením, ale zase to nevyšlo.

31.3. 2005 Večer jsme jeli s Aldou jako obyčejně na panelák. Aldovi se podařilo přes den zjistit další informace , takže jsme vyrazili testovat. Já jsem se usadil na půdě a předseda se vyrazil dívat na nějaký seriál k jednomu členovi. Po pár testech jsme si potvrdili naši novou teorii, co to vlastně ruší. Takže tomu budeme držet palce, a? je to fakt ono.

1.4. 2005 Alda nakoupil materiál na předělání AP panelák. Zakoupil hlavně pořádnou plechovou skřío na odrušení počítače. Takže jsme vyrazili večer zavést materiál a nářadí na panelák. V paneláku jsme už jako doma, za chvíli jsme byli nahoře a začali vytahovat věci na půdu.

Mezitím jsme se začali domlouvat na zítřejší předělávající akci. Alda přišel se šíleným návrhem začít o půl šesté ráno. Je to fakt sebevrah. Nakonec se mi to po velkém ukecávání podařilo usmlouvat na sedm hodin ráno. Stejně jsme zvědaví, v kolik to vlastně vyrazíme.

2.4. 2005 Neuvěřitelná událost, zapnul jsem ráno o půl sedmé počítač a koho to nevidím, Martin a Štěpán seděli u počítače. Náš předseda, který měl včera plno řečí, jak vyrazíme o půl šesté, se připojil až před třičtvrtě na sedm. To už jsme byli všichni ostatní připravení. Takže než posnídal, tak bylo skoro sedm. Na panelák jsme dorazili ve čtvrt na osm ve složení já, Alda, Martin a Štěpán. Hned jsme se pustili do likvidace starých koaxů. Já jsem odizolovával a sundával na střeše koaxy, což Martin hned okomentoval, že já se tam vyhřívám na sluníčku a oni dole pracují. Pro zajímavost, bylo -2 ° C. Nové koaxy, které byly delší, jsme radši nastrčili do hliníkové roury a tu připevnili ke stožáru. Na půdu jsme je stáhli přes okýnko a umístili do naši nové plechové krabice, která je dražší, než celý počítač co je v ní. Ta krabice je fakt vymakaná, má v sobě 6 zásuvek a větrací mřížky. Krásně tam vejde počítač a s trochou donucování i Ronja, ovislink a switch. Vypadá to fakt profesionálně, až nebudeme vědět co s penězi, tak to dáme všude.

Než jsme tohle všechno udělali, bylo devět hodin. Spustili jsme počítač a dali se do testování. Alda šel vzbudit jednoho našeho člena, abychom věděli, co televize dělá. Obraz na televizi sice není dokonalý, ale zmizely všechny pruhy, takže se na to prý dá dívat. No uvidíme ještě večer, jestli se to nějak projeví. Do desíti jsme udělali na půdě úklid a vyrazili domů. Dost tam chyběl Martin, který se mezitím vytratil. Na úklid tam nechal jen svého zaměstnance Aldu, který když nemá nad sebou vedení, tak na to evidentně kašle.

2.4. 2005 Alda večer obvolal lidi z paneláku a zjistil, že televize je v pořádku, takže to tak vypadá, že se nám podařilo problém vyřešit.