Krátké zprávy z prázdnin III

 

9.8. 2005 V 18 00 hod se konala mimořádná valná hromada. Jelikož se nesešlo 20 % členů sdružení, byla valná hromada ukončena.

9.8. 2005 V 18 30 hod začala mimořádná valná hromada. Probírala se tam výstavba spoje mezi lázněmi a Klimkovicemi na technologii 10 Ghz. členové tuto investici ve výši asi 150 tisíc schválili. Viz. Valná hromada.

11.8. 2005 Na lázně byly zaslány nákresy stožáru, a? se může sepsat smlouva.

11.8. 2005 Byli jsme se podívat v B Plus TV a.s. na jejich 10 GHz spoje a hned jsme se domluvili na vyzkoušení.

12.8. 2005 Ve tři jsme vyrazili s Marvem a Aldou do B Plus na testování. Vzali jsme si dva notebuky a připojili je na 10GHz spoje. Bohužel ve Windows se to moc odzkoušet nedalo, takže jsme se domluvili ještě na dalším přesnějším testu.

12.8. 2005 řešili jsme s Marvem a Štěpánem retranslaci na Fonovicích, do Petřvaldu. Vzhledem k docela slabému signálu jsme se domluvili na vybudování retranslace u našeho člena. Je to v půlce cesty, takže by to mělo pomoci. Provedli jsme měření a s výsledkem jsme spokojeni, takže se to ve volné chvíli vybuduje.

12.8. 2005 Dostal jsem od Aldy školení o párování faktur a práci na účtu než odjede na dovolenou.

13.-19.8 2005 Alda, Marv a Dan vyrazili na dovolenou, takže jsme tu zůstali se Štěpánem a Radkem.
Od pondělka jsem začal párovat faktury a nemám rád ty, kteří nebyli schopni zadat správně variabilní symbol, číslo faktury nebo zaplatili pozdě.

16.8. 2005 Rozeslal jsem těm, kteří ještě nezaplatili, informační email, kde byli upozorněni na odpojení do dvou dnů, jestliže neuhradí dlužnou částku. Bohužel se někteří okamžitě začali ozývat, proč je chceme hned odpojit, že to je vyhrožování atd. Takže tomu už vůbec nerozumím. Minulý měsíc lidé nadávali, že jsme je odpojili, (i když už bylo dávno po splatnosti) aniž jsme je dopředu upozornili a tento měsíc ,když jsem si dal tu práci a upozornil je, tak zase vyhrožujeme. Zajímavé, že to jsou všechno lidé, které jsem ještě neviděl ani na jedné valné hromadě a kteří určitě ani z dálky neviděli finanční řád, kde to je všechno napsáno.

17.8. 2005 Bára nám udělala krásné vizitky. Takže jí patří velký dík.

20.8. 2005 Jelikož se KlimNe?ácká trička odsunula, tak jsme si s Aldou nechali aspoň polepit cyklistické přilby. Zase zapracovala Bára, vyrobila pěkné nálepky a dokonce je docela rovně nalepila.

21.8. 2005 Vyrazil jsme s Aldou do Zbyslavic obhlédnout výstavbu nového AP. Prohlédli jsme si umístění a dohodli se na výstavbě hned, jak se podepíšeme smlouva s lázněmi o umístění stožáru.

21.8. 2005 Podařilo se nám domluvit s jedním našim členem výrobu stožárů na nové spoje. Kompletní stožáry by měly do příštího týdne být hotové, takže se už bude moct začít stavět.

21.8. 2005 Převezli jsme materiál na výrobu stožárů. Za týden by už měly být hotové, takže budeme moci začít s výstavbou.

22.8. 2005 Proběhla další rada. Probíralo se tam hlavně všechno ohledně výstavby spoje lázně&ZUŠ a nového AP ve Zbyslavicích.

26.8. 2005 Marv se Štěpánem byli otestovat 10 Ghz spoj v B Plus. Dotáhli si tam dva počítače a začali testovat. S výsledkem byli spokojeni, jelikož se začínají přiklánět k jeho koupi.

27.8. 2005 Předělávka AP Cica. Začali jsme se Štěpánem kolem půl desáté. Natahali jsme na střechu všechno nářadí a začali se opalovat. Odpojili jsme starou kabeláž a já se nestačil divit. Nevím, jak se o to Štěpán stará, ale u síta z konektoru mi vypadla jehla a pak ještě na všesměru byla prasklá spojka.
Nejprve jsme vytáhli jeden koax , podle něho naměřili nové a protáhli je po druhém,co ještě zůstal, přes komín. Potom se šel Štěpán zabývat počítačem a já jsem připevňoval nový sektor a dělal konektory na koaxech. Po napojení se podezřele všechno rozjelo, na to nejsme zvyklí, ale doposud všechno jede, takže se to asi podařilo opravdu bez problémů.

Nakonec jsem neodolal a vyfotil Štěpána i s jeho miláčkem anténou Andrew UNI-24 Dbi.

29.8. 2005 AP Cica konečně zkolabovalo. Vydrželo pouze dva dny a už začaly problémy. Hned ráno přestal fungovat všesměr, takže až do 5 večer nikdo nejel. Potom jsme tam dorazili s Aldou a začali hledat závadu. Po předělání konektoru, který byl evidentně dobrý, jsme to otestovali další anténou, to bohužel nepomohlo, takže jsme se shodli, že to je v počítači a a? si to Štěpán spraví. Před tím než jsme odešli, nás ještě napadlo restartovat počítač. Po restartu už všechno jelo, ale kolem osmé došlo zase k výpadku. Takže jsem to zase vzdáleně resnul, potom bylo zase chvíli v pořádku. Nakonec to vyřešil Štěpán, když dorazil domů, naštvaně vytrhl klávesnici a vyrazil nahoru k routeru.

29.8. 2005 Máme hotové oba stožáry na spoj lázně&ZUŠ. Postavil nám je náš člen Libor Matouš. Tímto mu patří veliký dík za rychlou a perfektní práci. Hned jsme jeden zavezli na ZUŠ, a? se může co nejdříve namontovat.

30.8. 2005 Spadl spoj mezi AP panelák a ZUŠ. Výpadek trval mezi 7-9 hod, vyřešil to myslím Marv.

30.8. 2005 Stavba nového stožáru na ZUŠ. S Radkem jsme vyrazili v sedm večer na střechu, postavit stožár. Trošičku jsme to podcenili, ve dvou se to moc dobře nedělalo, ale nakonec stožár stojí. Radek zítra jen vyladí nějaké nedostatky a stožár by měl být hotový.

31.8. 2005 Objednali jsme 10 Ghz spoj. Takže do 14 dnů by tu měl být.

31.8. 2005 Stavba AP Zbyslavice. Vyrazili jsme s Aldou postavit další AP. Do Zbyslavic jsme dorazili v šest večer. Začali jsme s vytahováním věcí z auta. Nějak toho bylo moc a tak jsme přemýšleli, jak to dostaneme nahoru. Po žebříku to moc nešlo. Ale kluci z KlimNetu si vždycky poradí. Naštěstí jsme měli Marvovu 100 m prodlužku. To je takový zvláštní namotaný kus kabelu. Tuto věc může člověk použít jen na vlastní nebezpečí, s tím, že jen sebevrah by ji chtěl zapojit do zásuvky. Takže jsme po ní vytáhli všechny věci na střechu a Alda byl tím sebevrahem, který ji pak zapojil do zásuvky. Potom už jsme se začali opalovat, jelikož asi právě začalo konečně léto. :-)
Začali jsme s výstavbou stožáru. Je to jen taková malá tyč, kterou jsme potřebovali uchytit na komín. Vytáhli jsme naši magnetickou vodováhu a měřili. Potom jsem začal vrtat a Alda hned nade mnou nabíjel hmoždinky a prach ze zdiva mi hned smetával na hlavu. Alda si hrál se šroubováním a já začal vybalovat anténu. Pro Zbyslavice jsme si připravili zvláštní kousek. Jsou to 3 sektory umístěné v jedné trubce. Dále je tam ještě jedno přívodní síto. Nakonec jsme udělali kabeláž a začali balit. Už jen stačí udělat průchodku přes střechu a zapojit počítač. AP vypadá pěkně s tím válcem na stožáru, trochu to připomíná naši oblíbenou bazuku, viz. naše začátky. Škoda že jsem doma zapomněl fo?ák, asi to nafotím jindy. Takže se tei už jen čeká na vybudování druhé strany.