Krátké zprávy z prázdnin II

 

19.-21.7. 2005 19.7. došlo k odpojení členů, kteří neuhradili členský příspěvek. Bohužel někteří z nich nepochopili, proč byli odpojení a chovali se docela arogantně. Ne že by mi to nějak moc vadilo, ale hádat se s někým, když jsem v práci a vysvětlovat, že když zaplatí 18, tak to určitě ten den u nás nebude, nehledě na to, že peníze mají být u nás na účtu patnáctého.

20.-31. 7.2005
Došlo k několika schůzkám ohledně nového spoje viz. valná hromada, která se bude konat 9.8. 2005.

Měli jsme schůzku s majiteli našeho oblíbeného obchodu Zesilovače, od kterých bereme většinu materiálu. Byli si prohlédnout naši novou databázi a vyměnit si zkušenosti.

Přebarvili jsme s Aldou sektory v Olbramicích na hnědo, a? to tak nebije do očí. Tím děkuji Aldovi za hnědé tečkování na původně krásně červené tričko, ten den prvně oblečené.

23.7. 2005 Já, Marv, Verča a Radek jsme byli v Klimkovicích na Rezonech. Ještě jednou velké díky Wincentově sestře, která nás zachránila od řady na pivo a přibrala pár kousků i nám. Bohužel nás zklamal náš dlouhodobý člen, který v této kapele hraje. Hrál pořád jen pro fotbalisty a na KlimNet ,u kterého pořád sedí, si ani nevzpomněl. Takže jsme se tam s Radkem protlačili a připomněli mu, čeho je to vlastně členem. Později jsme se dali s Wincentem a Durdinem do určitě plodné debaty při pivech o naší síti a najednou začalo svítat.

28.7. 2005 Našemu provaiderovi spadl spoj, takže od devíti do asi desíti večer nejel internet.

28.7. 2005 Zaslali jsme Podě výpověď, z důvodu přechodu k jinému poskytovateli. Viz. Valná hromada 9.8. 2005.

30.7. 2005 S Marvem jsme se vypravili na Rezony do Staré Vsi. Bohužel náš člen zase hrál písničky pro všechny jiné, jen na KlimNet zase zapomněl. Pokoušeli jsme se mu to naznačit, ale podle počtu fanynek to bylo zbytečné, takže jsme se vypravili k miksáku, kde je náš kamarád ze Zesilovačů a ten dal vědět dopředu, pro koho mají vlastně hrát. Takže další písnička byla pro celý KlimNet, což jsme uvítali velkým řevem asi ve třech lidech.

5.8. 2005 Dorazily schválené nové stanovy z Ministerstva vnitra.

5.8. 2005 Štěpán dostal od Durdina nainstalovaný herní server. Takže jsme ho v 6 večer zavezli na MU. Tam zrovna zavírali, takže jsme rychle vyběhli schody a připojili počítač do switche.

5.8. 2005 Hned poté jsme vyrazili na legie vyměnit router, který už očividně nestíhal. Hned po příchodu na půdu se Štěpán dal do popisování kabeláže, má krásnou čtečku, tak se toho snažil využít. Krásně popsal všechny koaxy a dali jsme se do odpojování. Nejprve jsme postrádali nějaké kleště a pak nám došlo, že chybí i klávesnice, původní měla bohužel jiný konektor. Takže ke Štěpánovi a zpátky. Nastrkali jsme karty do nového počítače a ten začal najíždět. Evidentně nepochopil, co po něm chceme a po chvíli zatuhnul. Takže Štěpán nechal popisování a pustil se konečně do práce. Já jsem ho kontroloval, radil a jinak pletl, a? to nemá tak jednoduché. Po půl hodině to už začalo být vážné, už jsem začínal počítat, kolik mu strhneme z prémií, když polovičce rady nepojede internet. Naštěstí zapracoval a počítač začal poslouchat. Takže jsme zapojili koaxy podle nakresleného schématu a nestačili se divit. Nějak záhadně to bylo špatně popsané, že by se Štěpán sekl? Takže jsme prohazovali koaxy a sledovali signál u všech připojených a? to sedí. Nakonec se to dalo všechno do kupy. Štěpán poodlepoval všechny papírky, napsal a vytiskl znovu a nalepil, snad už správně.
Jen by mě zajímalo, kde se tam tak záhadně bere pořád to eth1, co se nám nepodařilo odstranit.

5.8. 2005 Oprava na zámku. Na zámku došlo k zalomení koaxu, takže jsme se Štěpánem v osm večer sháněli klíče od zámku. Naštěstí se to podařilo, takže jsme vyběhli schody, opravili to a vyrazili do Karolíny, kde už byl netrpělivý Marv, na poradu. Tam jsme se dohodli na přidání sektoru na panelák v sobotu.

6.8. 2005 V osm ráno jsme chtěli se Štěpánem vyrazit na panelák, bohužel mi něco do toho vlezlo, takže jsme vyrazili až po desáté. Ještě po cestě jsme se stavili přeflešovat Z-coma. A o půl jedenácté jsme dorazili na panelák. Po předchozích zkušenostech výstupu na panelák, jsem se vybavil svým malým batůžkem, do kterého jsem nacpal půlmetrový sektor, kufry s akučkou a konektory, prodlužovačku Z-com a plno TP stíněných kabelů, se kterými si hrál ráno Alda. Štěpán můj plný batůžek okomentoval slovy „na co taháš ten batoh na golfové hole.“ Kromě něho jsme měli ještě dva kufry s nářadím.
Na vrch jsme se dostali tentokrát hladce a pustili do práce. Já jsem vyrazil už klasicky se opálit na střechu, zrovna když začínalo pršet a Štepán začal rozebírat krabici a rozmotávat kabeláž. Na střeše jsem sundal starou anténu na Hýlov, odcvaknul konektor a začal dělat nový. Do pájení mi začalo pěkně pršet, tak jsem byl rád, když jsem ho napájel a mohl schovat pájku pod střechu. Poté jsem trošku upravil umístění antén a přidělal nový sektor směrem na Lagnov. Potom už jsem slezl pod střechu a pomáhal Štěpánovi s kabeláží. Bohužel Aldova připravená nová kabeláž byla krátká, nějak se to špatně odhadlo, takže jsme si museli udělat některé kabely znovu. Pomalu jsme začali připojovat zařízení, takže nakonec se všechno rozjelo, trošičku nás ještě pozlobil spoj na Hýlov. Bohužel se mi podařilo pohnout s anténou, ale to se rychle doladilo, takže panelák i další na něm napojené AP už pěkně jedou a můžou se přepojit lidé s jiných antén. Nakonec se omlouvám člověku, který se mi během výměny pokoušel vehementně dovolat, bohužel, když visím někde na stožáru, tak telefony neberu, předpokládám, že to byl někdo z paneláků nebo z Hýlova a chtěl nahlásit, že mu nejede internet. Jo a nemají se opravy hlásit přes sms?

7.8. 2005 Náš předseda mi volal v neděli v sedm ráno v nejlepším spánku, jestli jdu v deset na instalace. To jen tak pro představu, čeho všeho je schopný.

7.8. 2005 Přesměrovávaní členů na AP škola. Konečně se našel čas, tak jsme se Štěpánem přesunuli některé členy z všesměru na nový sektor. Štěpán mi napsal jak na to a mohl jsem se začít trápit. První jsem dělal aspoň půl hodiny, než jsem pochopil, jak to mám vlastně dělat. Několikrát to vypadalo, že už jsem si toho ovise pod sebou odřízl, ale nakonec se to podařilo. A do hodiny se potom přesunulo více než 10 lidí na novou anténu. Ještě večer mi ale skákaly před očima „ip addr add a del.“

8.8. 2005 Přesměrování na AP panelák. Jak nejlíp začít dovolenou, když je škaredě? Samozřejmě sedět u compika a přesměrovávat na novou anténu. Jelikož jsem počítal, že se Alda jako obvykle v sedm hodin ozve, tak jsem vstal a pustil se do toho. Hned první dvě přesměrování jsem si pod sebou odřízl. (to bude tím, že jsem asi ještě spal) Potom jsem to dával hodinu do kupy a ještě mi musel pomáhat Štěpán. Znova jsem začal až po desáté, když jsem se dostatečně uklidnil. Takže devět členů je přepojeno na novou anténu a další přibudou, jen co budou mít zapnuté ovisy a já to zjistím.

8.8. 2005 Konečně začal zase fungovat monitoring. Marv vyslyšel mé prosby a opravil ho, a? se nám lépe pracuje. :-))

8.8. 2005 Odstranil jsem z webu informaci o KlimNetích prázdninách, jelikož to stejně neplatí.

9.8. 2005 Valná hromada viz. zápis, až teda jednou bude.