Krátké zprávy z 35. až 38. týdne

 

1.9. 2005 KlimNet je ode dneška pojištěn u Kooperativy.

1.9. 2005 Alda byl podepsat smlouvu o umístění stožáru na lázně.

4.9. 2005 Oprava AP Panelák. řešil to Štěpán s Marvem. Vylezli na střechu a nasměrovali znovu anténu, která se asi vlivem počasí pohnula. Tím vznikaly ztráty, zařízení se někdy odpojilo a muselo se restartovat. Teď už by mohlo být vše v pořádku.

4.9. 2005 Na spoji ZUŠ&Josefovice začaly být večer velké ztráty. Než jsme to stačili začít řešit, tak se do toho pustil Dan, jelikož jel večer přítelkyni špatně Skype. Takže přehodil kanál za jiný, už se to neruší a ztráty jsou minimální.

5.9. 2005 Proběhlo velké nakupování. S Aldou jsem byl nejdříve za statikem pro výkresy na lázně. Poté jsme vyrazili s rozpisem materiálu do Ferony nakupovat plno věcí a ještě vybrat a objednat rackovou skříň na lázně.

8.9. 2005 Zase nakupování. Stavili jsme se s Radkem do Ostravy pro rackovou skříň a nějaké drobnosti na AP lázně.


8-11. 9. 2005 Stavba stožáru na lázních a zprovoznění prvního 10 Ghz spoje viz. zde .


12.9. 2005 Zprovoznění AP Zbyslavice. Aldovi to zase nedalo spát, takže se už v pondělí ráno ozval, kdy to teda zprovozníme. Nakonec jsme se domluvili hned na večer. Materiál jsme měli nachystaný a už tam toho moc nechybělo. Vyrazili jsme o půl sedmé a po cestě jsme ještě přibrali Marva, a? se taky trošku vyvětrá. Ve Zbyslavicích jsme vylezli na střechu a dali se do vytahování materiálu. Tentokrát jsem se vybavil svým malým ba?ůžkem, do kterého se vlezla skoro polovička věcí. Na zbytek jsme použili skvělou Marvovu prodlužovačku, takže věci jsme měli nahoře rychle. Mezitím se krásně zatáhlo, takže jsme se dali rychle do práce, a? nezmokneme. Alda se vrhnul na zašroubování posledního šroubu, který minule při stavbě stožáru zapomněl, Marv uhýbal, a? nezavazí a já se dal do vrtání střechy pro protažení kabeláže. Na vrtání jsme měl speciální vykružovák, takže díra byla za chvíli, do toho se dala trubka s kolenem, a? tam nezatéká a Alda to pořádně zasilikonoval. Mezitím jsme zkoušeli 5 Ghz spoj na lázně, Štěpán si to z druhé strany odzkoušel, že mu to jede a mohli jsme počítač dát pod střechu. Nejprve jsme stáhli kabeláž a poté jsem se vrhnul na půdu s počítačem. Půda byla u okýnka docela vysoká, takže to vypadalo jednoduše, i když byla celá vystlaná skelnou vatou. Bohužel po dvou metrech se to docela snížilo a posledních pět metrů bylo nutné se plazit. V ideálním oblečení, kra?asech a tričku to šlo perfektně. Na dvakrát jsem tam všechno odtlačil, zapojil a rychle pryč. Bohužel počítač nenaběhl, což Štěpán pohotově zhodnotil z druhé strany, že je třeba zapojit klávesnici, jinak počítač nenajede. Takže jsem ji zase chytnul a vyrazil zpátky. Marv to mezitím komentoval svými zkušenostmi z Josefovic, kde je to podobné, ale nemusí se tam aspoň plazit, což mi „zvedlo náladu“. Po zapnutí klávesnice a restartu routeru, všechno podezřele najelo, tak se necháme překvapit, jak to dlouho vydrží. Nakonec jsme rychle sbalili věci, sundali je ze střechy a vyrazili zapít skelnou vatu do hospody, což se nám myslím úspěšně podařilo.

16.9. 2005 Školení aktivních členů. Pro tři členy, kteří se chtějí zapojit do rozvoje naši sítě, jsme udělali školení. Jelikož všichni přijeli vozy, tak tam nebyl ani žádný alkohol, (pro Wincenta - kolo je taky dopravní prostředek ) takže školení mělo opravdu úroveň. Vedl jsem ho já a seznámili se s instalacemi a administrativou KlimNetu. Toto školení budou využívat při instalování členů, protože už jsme to dávno přestali zvládat. Snad aspoň něco pochopili a taky si to zapamatovali.


18.9. 2005 Rada. viz. zápis s rady.


21.9. 2005 Akce kulový blesk. Minulý pátek jsme dali do Zbyslavic materiál pro nové členy. Ti si to rozebrali a prvních 6 bylo na středu připraveno na instalaci. Takže jsme tam s Aldou ve čtyři vyrazili. Nejprve jsme zašli na Obecní úřad seznámit se s vedením Zbyslavic, potom obhlídnout případné druhé AP a pak jsme se už vrhli na zapojování členů. Naši tajní zvědové měli všechno perfektně připravené, takže šly instalace rychle. Při druhé se k nám připojil Marv, který vyrazil na výlet , přesvědčit se, jak nám to jde. Za dvě hodiny jsme připojili pět členů, šestý se dodělá snad sám a další už budou zvládat naši oblíbenci ze Zbyslavic Mikuláš Kovařčík a Vdovičík Pavel. Ti už pochopili zhruba jak to funguje, takže jim budeme držet palce, a? jim to jde.


21.9. 2005 Mezitím tichá voda břehy mele. Dan v tichosti připojil 3 členy v Klimkovicích a Olbramicích. Jeho reakce, 14 dnů nechci žádné instalace vidět, snad nebyla myšlena vážně.


21.9. 2005 Štěpán se odtrhl od své databáze a vyrazil na zámek zprovoznit herní server. To se mu podařilo, takže jsem zvědavý ,co pro nás správce herního serveru Durďin nachystal. Že by jsme se dostali po pár měsících k hraní??


22.9. 2005 Alda poslal žádost na Obecní úřad do Zbyslavic o umístění AP na Základní škole. Teď ještě sehnat nějakého horolezce, který by to na ten komín namontoval.


25.9. 2005 Přidání sektoru na AP Hýlov. S Aldou jsme tam vyrazili, shodit staré nepoužívané síto a místo toho napojit sektor, který by ulevil již docela plnému všesměru. Výjimečně jsme si na to vybrali perfektní počasí, dalo se až opalovat. Zase jsme vzali můj skvělý ba?ůžek, do kterého se přesně vejde celý sektor a plno dalších užitečných věcí. Věci jsme si vytáhli na střechu, Alda začal skládat sektor a já sundávat původní síto. Sítko bylo umístěné dva metry nad střešním oknem, takže mi Alda celou dobu držel palce, a? mi jako skoro vždy nevypadne klíč z ruky. Asi to pomohlo ,protože okno zůstalo celé. Místo síta jsem přišrouboval sektor a Alda se mezitím projel do Klimkovic pro spojku, kterou jsme zapomněli. Nový sektor pokrývá spodní část Hýlova a Mexiko, večer jsem na něj přesměroval sedm lidí, takže je hned pořádně zatížený.