Krátké zprávy z března

 

4. 3. 2006 Marv, Dan, Štěpán a Radek namontovali s účastí zahraničního pozorovatele nové AP v Olbramicích, AP Budzela. Jsou tam dva horizontální sektory, jedna přívodní parabolická 5 Ghz anténa a jeden 5 Ghz pendrek, na který se připojí později AP Olbramice. Vypadá to, že sláva KlimNetu už překročila hranice naší republiky, když už se jezdí dívat i zahraniční pozorovatelé.

 

7. 3. 2006 Wincent dostal školení ohledně dělání 2 4 Ghz kabelů. Také se k němu přesunul další materiál pro instalace, které bude rozdělovat instalátorům.

 

11. a 12. 3. 2006 Dan a wincent školili instalátory.

 

12. 3. 2006 Štěpán, marv a Alda přivedli na lázních elektřinu z našeho racku až ke stožáru a tam namontovali velkou krabici na další zařízení.

 

17. 3. 2005 Kolem desáté ráno přestal jet 5 Ghz spoj zámek & ZUŠ. Kolem dvou se to rozjelo, ale signál byl pořád špatný.

 

18. 3. 2005 Oprava 5 Ghz na zámku. Alda, marv a Štěpán vyměnili ráno 5 Ghz anténu na zámku, oprava proběhla bez problému a spoj už je v pořádku.

 

18. 3. 2006 Alda, marv, Štěpán, wincent a opět zahraniční pozorovatel namontovali na Lázních konzole ke stožáru na přidání dalších antén, pak přidali anténu na Polanku a další na AP Hasiče. Do rozvodné krabice pod stožárem namontovali Airky a nový switch. To provázel krátký výpadek, kdy se musel na chvíli odpojit 10 Ghz spoj.

 

18. 3. 2006 Marv se Štěpánem a wincentem zajeli ještě do Petřvaldu a namontovali 5 Ghz spoj směr na ZUŠ a pak ještě na ZUŠ a to samé provedli tam směr Petřvald. Bohužel k navázaní spojení nedošlo, bude se muset asi ještě doladit dosměrování antén.

 

24. 3. 2006 V Josefovicích přestala s neznámého důvodu jet jedna anténa, po nahlášení problému jsem to hbitě spravil.

 

25. 3. 2006 Bew s Mikim vyrazili konečně po zimě obhlédnout AP Zbyslavice. K tomu dostali generální úkol otočit 5 Ghz síto ze směru na lázně, na AP ZSZbys, přidat UPS a teploměr. Nejprve otočili síto a pak se Bew odvážně vrhnul pod střechu do skelné vaty, když jsem mu předtím shodil router a zapojil UPS a teploměr. Nastal při tom několikaminutový výpadek, o kterém bohužel nikdo neinformoval. To bych do Bewa neřekl, že o tomto dlouho plánovaném výpadku ani neinformoval členy.

 

26. 3. 2006 Rada viz. Zápis z Rady

 

27. 3. 2006 Marv si vyměnil 5 Ghz anténu a koax na ZUŠ k AP Mrv. To se mu zdárně podařilo, takže se na spoji krásně zvedla propustnost.

 

28. 3. 2006 Na ZUŠ se předělávala elektřina tak dlouho, že nám nevydržela ani UPS, takže to všechno nakonec popadalo. Po naběhnutí se to nějak špatně naroutovalo, takže si s tím Štěpán hrál. Výpadek trval asi od 11:00 do 14:00 hod. Pak zůstalo z neznámého důvodu viset AP ZSZbys, které jsem vyřešil resetováním routeru v 16:00 hod, až jsem se tam dovolal. Nakonec umřel také webový router. Alda ho odpoledne stáhnul a odvezl na opravu ke Štěpánovi. Ten se na něho kouknul, že je v pořádku a odvezli ho zpátky na ZUŠ. Po půlhodině se s námi router rozloučil navždy. Takže Štěpán vyrazil znovu a vyměnil celý router. Pak si hráli s Aldou a řešili, proč se jim nezobrazují na webu články. To po dvou hodinách vyřešili, takže už vypadá vše v pořádku.

 

31. 3. 2006 Marv nasadil před nedávnem na web server monitorovací systém Nagios. Ten bude monitorovat všechny routery a v případě jakýchkoliv problémů nás bude informovat. Já jsem tam nadatloval potřebné údaje, takže už běží monitorování na všech AP.

 

31. 3. 2006 Marv se Štěpánem vyměnili konečně webový router za nový. Poslední dobou s ním bylo až moc problémů, takže ho nahradil silnější stroj, který bude snad fungovat líp. Jediná věc co to odnesla, byla Aldova anketa, bohužel jsem už nezjistil, jaké bylo konečné score. No mohlo to dopadnout hůř, jednu chvíli to vypadalo, že odešly všechny články na webu.

 

31. 3. 2006 Hned první měsíc působení nových instlátorů došlo k překročení rekordu v připojených členech. Ten byl dosud z 10. měsíce roku 2005, a to 35 členů. Tento měsíc to vypadalo na překročení tohoto rekordu, takže jsme výhružkami a sliby dotlačili instalátory k zrychlení. Tuto středu to začalo být už vážné, pořád déš?, ale wincent to vzal jako osobní výzvu a pořád se nevzdával. Ve čtvrtek pak došlo k připojení tří lidí v Klimkovicích, jednoho připojil Miki ve Zbylsavicích a posledního, podle pravidla tichá voda břehy mele, připojil Dan v Olbramicích. Ještě v pátek se podařilo připojit dalšího člena Bewovi v Olbramicích. Konečné číslo se zastavilo na 39 připojených členech za březen.