Krátké zprávy z června

 

1.6. 2006 Aspoň myslím, se postavilo AP Polanka, je umístěno na Kraví hoře. Pro připojování tam je 2x 180ْ H sektor. AP je připojeno přímo na AP lázně přes 5Ghz. Při výstavbě se dělala i elektřina na půdu, takže výstavba trvala od odpoledne, až do večera. Fotky jsou zde.

8.6. 2006 S Aldou jsme byli na lázních doladit spoj na Polanku, pak se domluvit na přestavbě AP Hasiči, spravit konektor na AP SOU, podívat se na AP legie a AP zámek a promyslet přestavbu těchto spojů.

12.6. 2006 Proběhla rada. Viz. Zápis z Rady.

22.6. 2006 S Aldou jsme byli udělat přípravu na AP Polanka 2. Postavili jsme stožár, takže už jen chybí uchytit antény a přivést elektřinu.

22.6. 2006 V 17 hodin jsem s marvem vyrazil do Olbramic předělat původní přívodní spoj. Ten byl ještě na 2 4 Ghz, takže jsme ho přepojili na AP Budzela přes 5 Ghz. Nejprve jsme se stavili na AP Budzela resnout Airku, která po marvovém zásahu vytuhla. Tam nás přivítalo pištění, to se dožadoval router zavřený v krabici lepšího chlazení. Takže jsme ho prozatím nechali otevřený a resnuli Airku, kterou hbitě nakonfiguroval z klidu a tepla domova Štěpán.

U AP nás čekal Bew, který jako vždy dělal hbitého podavače. Dan, který domluvil celou akci, šel radši s bagrem demolovat dům, takže se z toho vyvlíkl. S marvem jsme se vyšplhali na střechu, vyměnili starý stožár a přehodili antény. Pak jsme namontovali 5 Ghz pendrek a vyměnili kabeláž. Po otestování jsme zjistili, že nám Dan nenachystal sí?ovku, takže se marv ještě projel domů. Tím vznikl neplánovaný výpadek, který trval místo plánovaných pár minut asi hodinu. Pro Olbramice to znamená kvalitní spoj s větší propustností. Fotky jsou zde.

Mezitím se ještě stačil vyměnit router v Těškovicích, na kterém umřel ventilátor (Štěpán a Dan) a přesto pořád jel. Štěpán a Alda taky doladili spoj Polanka&lázně ze strany Polanky a namontovali novou 5 Ghz anténu směr AP Polanka 2. Asi se dělalo ještě něco jiného, ale už si to nevzpomínám.