Krátké zprávy z 52. až 53. týdne

 

13.12. 2004 Dokončeno AP na Hýlově. V 17:00 jsme dorazili do penzionu, ve složení já, Martin a Štěpán. Tam už nás čekal elektrikář a hned se pustil do rozvedení elektřiny. Bylo třeba vysekat drážku od rozvodné skříně ke stropu, ten provrtat a na půdě rozvést elektřinu. Mezitím jsem se Štěpánem dělal konektory na koaxy. Vzhledem k předchozímu vyzkoušení, šly konektory podezřele dobře i bez slivovice. Mezitím dělal Martin spojku (byl vyslán pro vysavač). Po dodělání konektorů jsme čekali na elektrikáře. Ten skončil před devatenáctou hodinou. Hned jsme zapojili server a AP začalo vysílat. Potom došlo na uklízení. Toho se zase hlavně zhostil Martin. Tentokrát jsem neváhal a nafotil několik snímků uklízejícího Martina a poslal to jeho přítelkyni a? vidí, jaký má doma poklad. Se Štěpánem jsme zatím sádrovali opadanou omítku. Martinova snažení si mezitím všimla majitelka penzionu a nabídla mu možnost přivýdělku uklízením. Nevím, jak to nakonec dopadlo, Martin byl ochotný chodit uklízet jen o víkendech. Potom došlo k tahání kabeláže do prvního patra. Husím krkem to šlo dobře, umístili jsme wi-fi pojítko a začali zkoušet kvalitu signálu. Tam se nám přestalo dařit, v tom patře, kde bylo umístěno pojítko, byl signál dobrý, ale o patro níž už byl signál špatný a nebo vůbec žádný. Zkoušeli jsme vyměnit antény, ale moc to nepomohlo, proto jsme začali hledat jinou alternativu. Nakonec už bylo půl deváté, tak jsme to ukončili a vyrazili domů.

14.12. 2004 Připojování nových členů.

15.12. 2004 Seřizování antén na AP Hýlov. Kolem 16. hodiny jsem vyrazil s Radkem seřídit směrové antény na naše nové AP. K anténám jsme se tentokrát dostali hladce. Ale jako vždy foukal silný vítr - tam snad fouká pořád. Společnými silami jsme povolili šroubky a začali směrovat. Na telefonu jsme měli Martina, který to monitoroval a radil, kde se to síto má vlastně natočit. Z tepla domova se to fakt dělá dobře. Naštěstí to netrvalo dlouho, to už se pomalu projevují ty několikaměsíční zkušenosti. Tak jsme to zase pěkně dotáhli, to už hodně opatrně, protože klíče už samy padaly z rukou (přímo pod námi bylo střešní okno),

asi už fakt přišla zima.

15.12. 2004 Těsně před půlnocí spadl hlavní server na zámku. Byl nahozen až druhý den ráno v 9 hodin. Tentokrát byl resetátorem Martin, který zrovna vyrážel do práce.

16.12. 2004 Martin se Štěpánem překopali systém na hlavním serveru na zámku. Uvidíme, jak se to teď bude chovat.

16.12. 2004 Rozvedení TP v penzionu u Hasičů.

17.12. 2004 Zatuhnutí serveru AP Hýlov. Opravdu nevydržel dlouho.

19.12. 2004 Hned ráno jsme Danovi ukradli počítač. Štěpán se na něj odborným okem podíval a zkontroloval ho. Po 18. hodině jsme s Martinem vyrazili na Hýlov. Sundali jsme z půdy počítač a začali přehazovat komponenty. Nastěhovali jsme se do dětského pokoje, a? se cítíme jako doma.

Po přehození jsme počítač zase vytáhli na půdu. Samozřejmě po zapnutí nenaběhl. Takže zase s ním dolů. Tam jsme zjistili, že je třeba pořádně zmáčknout sí?ové tlačítko, aby se vůbec rozjel. Takže jsme ho zase vyzvedli, počítač se tentokrát rozjel, ale nenaběhl monitor. Štěpán, který to monitoroval z druhé strany, konstatoval, že nic nevidí, a že asi bude něco špatně zapojené. Takže zase s ním dolů. To už jsme to vyzkoušeli dole na zapůjčeném monitoru, překonfigurovali disk, odzkoušeli a naposledy vytáhli na půdu. Po zapnutí a najetí už bylo konečně všechno v pořádku.

20.12. 2004 Zvedli jsme rychlost do internetu na 2 mb/s, vzhledem k blížícím se svátkům.

20.12. 2004 Byl připojen 100. člen KlimNetu do naší sítě. Pěkně se nám to rozrůstá.

23.12. 2004 Rozesílání vánočních přání a práce na webu. Tímto musím pochválit Štěpána, který pohotově zpravoval vše, co se mi pod rukama rozsypalo a kontroloval mě.

24.-26.12. 2004 Vánoce. Odepisování na vánoční přání přes ICQ. Odpočívání, přecpávání se cukrovím a dalšími jídly. Také stažení nového serveru na Call of Duty ve verzi 1.5, která bude nainstalována v nejbližší době.

26.12 2004 Na našem interním webu i.klimnet.org byla přidána karta Herní servery, tam se dozvíte informace o spuštěných serverech, verzích her a problémech s jejich hraním.

26.12 2004 Proběhla další rada. Konala se, jako už tradičně, U Peršana. Více v zápisu rady.

27.12. 2004 Připojování nových členů.

27.12. 2004 Štěpán stvořil grafy toků dat jednotlivých členů. Můžete si je prohlédnout v naší databázi, ve svých členských kartách. Strávil nad tím skoro celý den a opravdu se mu to povedlo. Dále rozjel server pro Call of Duty ve verzi 1.5.

28.12. 2004 Nevím, co se dneska dělo, ale nejprve v 13:30 hod. spadl server na AP škola. Byl nahozen Aldou s Martinem. A po 18:00 hodině spadlo AP Dan, tam zapracoval resetátor, takže počítač za chvíli zase najel.

29.12. 2004 14:30 hod spadl server na paneláku. Po několika minutách zase naběhl, takže to vypadá na výpadek elektřiny.

29.12.2004 Rozjetí serveru na Call of Duty: United Offensive. Chcete si zajezdit v tanku? Navštivte náš server! Více informací na Herní servery.

1.1. 2004 Nainstalování serveru Quake 3: Arena v 1.32. Více: náš herní server.

2.1. 2004 Spadlo AP Dan. AP po restartu nenajelo, ale Dan to dal do kupy, takže server zase jede. Výpadek trval kolem jedné hodiny. Pěkně nám ten nový rok začíná.