Krátké zprávy z prázdnin

 

30.5. 2005 Předseda s místopředsedou byli nakupovat. Nakoupili plno zbytečných věcí a utratili spoustu peněz. Tzn. už máme pořádnou montážní krabici a snad i kvalitní nářadí.

3.6. 2005 Montáž kamery. Radek se pěkně rozjel. V jednu ráno skončil oslavu maturity a večer už instaloval. V šest hodin jsme vyrazili na montáž kamery na městský úřad. Cesta to byla složitá, sehnat klíče od zámku a od půdy, zajet pro TP kabel a nakonec vyzvednout kameru od Aldy. Po půl sedmé jsme se pustili do práce. Kameru jsme prozatímně umístili na okýnko a zaměřili jí na křižovatku před kulturním domem. Alda to kontroloval z domu a hlásil všechny výpadky.
Potom jsme shodili ještě nějaké přebytečné antény a trošku udělali pořádek v kabeláži.

9.6. 2005 Prezentace kamery na M.U. Ujmul se toho sám předseda. Co s toho vplynulo? Zapujčí se další kamera a bude se dál testovat.

9.6. 2005 Demontáž kamery. Kamera se už musela vrátit, takže jsem ji opatrně zdemontoval a Alda ji zítra odveze zpátky do obchodu.

12.6. 2005 Štěpán konečně rozjel novou databázi. Chybičky se prý budou ladit za chodu, tak uvidíme.

13.6. 2005 Ráno v 9 00 hod. jsme byli všichni zaskočení vydáním nových faktur. Došlo k tomu chybou v nové databázi, nebo si chtěl Štěpán přijít k pěkným penězům. Nové faktury byl hned odstraněny a všem byl rozeslán omluvný email.

13.6. 2005 Po 18, 00 hod. spadl AP zámek a tím i AP Legie a AP Cica. řešil Štěpán, který hned vyrazil ke mně pro klíče a na zámek. Byla to velice rychlá akce, že by to bylo tím, že mu nejel internet? Vyběhl na půdu a zjistil, že nejede elektřina, takže zase dolů. Mezitím se dozvěděl, že v Klenbě vyrazili hlavní jistič na zámku. Takže ho nahodili a AP zase jedou. V tomhle horku to musela být skoro smrt 2x vyběhnout až na půdu. Tím děkuji všem připojeným na tyto AP, že moc nevolali, přece jen při jízdě na kole se blbě telefonuje.

13.6. 2005 Kolem půl desáté jsem spustil skripty na zámku. Bohužel ty už nefungují s přechodem na novou databázi, takže došlo k odpojení všech členů na AP zámek. Tím se spustila řetězová reakce, kdy Štěpán začal tu spouš? rychle zpravovat a rozkýval se i Marv a předělal skripty a? už fungují jak mají.

16.6. 2005 18 00 hod. Náhradní valná hromada. Uskutečnila se jako obyčejně v Hasičské zbrojnici. Zúčastnilo se ji myslím 28 lidí. Schválilo se ,co se mělo a prodiskutovaly se připomínky a návrhy přítomných členů. Tak příště to snad vyjde na poprvé.


Nebyl čas na psaní, takže co se poslední dobou dělo?

Začaly probíhat jednání o AP Olbramice. Tam zapracoval Dan, který si to vzal na starost a začal shánět vhodné místo na AP. Po prvním neúspěchu se podařilo najít jiné umístění. Ještě k tomu prvnímu neúspěchu, pro jednoho člověka, on už bude vědět: ve větě Nejsem žádný debyl.. se píše ve slově debil opravdu měkké i. Ne že by mi to moc vadilo, ale v emailu to vypadalo fakt příšerně.

O výstavbě AP se začalo jednat 1.7. 2005 a 5.7. 2005 už stálo.

5.7. 2005 Po obědě jsme se Štěpánem vyrazili na panelák opravit a zkontrolovat nový spoj panelákHýlov. Bohužel původní spoj přestal vyhovovat, takže jsme ho museli trošičku předělat. Nejprve jsme opravili vadný konektor a poté vyrazili zkontrolovat to na Hýlov. Bohužel přímo na AP jsme se nedostali, takže jsme to testovali od lípy. Poté jsme to zkoušeli pod lázněmi, kde jsme sehnali prvního zájemce o náš internet, který ještě nemá postavený ani barák, ale už má zájem. S měřením jsme byli jakž takž spokojeni. Takže už bylo třeba jen předělat spoj na Hýlově.

Poslední dobou se také začal hodně kazit spoj na Petřvald. Kluci se to pokoušeli zpravit vzdáleně, ale bohužel to vypadalo na hardware problém, takže nastoupila montážní četa ve složení já a Marv, který se vrátil s dovolené a pustil hned do práce.

11.7. 2005 Oprava spojů Hýlov&panelák a Hýlov&Petřvald. Přesně v 17 00 hod jsme vyrazili s Marvem na Hýlov. Bylo jako obyčejně krásné počasí. Hned jsme si půjčili žebřík a vyrazili přes pokoje na střechu. Po cestě jsme obhlédli pěknou vířivou vanu na pokoji. Asi tam budeme chodit opravovat častěji. Vytáhli jsme všechen materiál na střechu a já jsem se vyšplhal na komín. Proti montáži v zimě to byla úplná pohoda. Nahoře jsem zjistil, že účko, na kterém jsou upevněny antény je pootočené a tím míří antény úplně jinde. Takže jsem ho otočil zpátky a přes telefon jsme to se Štěpánem doladili. Poté jsme se pustili do opravy spoje na Hýlov. Namontovali jsme nové zařízení a původní nechali jako zálohu. Anténu jsme na stožár upevnili a dali se do protahování kabeláže pod střechu. To jde jen přes štít, který je výše než komín a je dost prudký, fakt nevím jak jsme to v zimě protahovali. Poté jsme to docela rychle dodělali a vyrazili domů.

14.7. 2005 Už dva dny se nedařilo doladit nový spoj na Hýlov. Nakonec na tom zapracoval Marv a po celoodpolední práci se mu to podařilo rozchodit. Mám podezření, že jsem mu poradil, jelikož sotva jsem dorazil domů z práce a začal s ním kecat, tak mu to začalo jet.

15.7. 2005 Vyrazil jsem s Aldou na školu přidat další sektorovou anténu. Vyrazili jsme odpoledne, hned na počátku jsme zjistili, že nám Radek ukradl montážní kufřík. Takže jsme ho uháněli a poté vyrazili montovat. Ve škole jsem se probojovali nejprve do kabinetu k počítači a poté na střechu. Tam jsme se dali do upevňování antény. To šlo rychle, takže jsme jen stáhli kabeláž a připojili ji do počítače. Naštěstí tam byla volná karta, takže nedošlo k stejnému problému jako nedávno v Josefovicích.

16.7. 2005 V Klimkovicích byla pěkná bouřka. Až dvě hodiny po bouřce zapnuli elektřinu v Josefovicích, mezitím stačilo 100 % lidí (teda všichni 3) z Olbramic zavolat, že jim nejede internet. Podezřelé je, že z Josefovic se neozval nikdo. Že by to bylo tím, že jim nejely počítače?
Bohužel na Hýlově se podařilo rozjet spoj až kolem sedmé hodiny. Jelikož dříve nebylo nikoho kdo by se na to pořádně podíval.

16.7. 2005 Začali jsme se zabývat pojištěním KlimNetu. Měli jsme schůzku s člověkem z jedné pojiš?ovny.

Trička
Kromě toho jsme začali vybírat KlimNe?ácká trička. Zhostil se toho Alda s Lenčou. Objednali několik vzorkových kusů a začal boj o to, jestli mají být trička s límečkem, nebo bez a jaké mají být barvy. Nakonec to vyhrály červené, modré a oranžové trika s límcem i bez. Tímto děkuji za podporu části rady, která se postavila proti svému předsedovi a odhlasovala i trička bez límce.
Tyto trička budou dávány za práci pro sdružení.

Update:Trička 2
Alda sepsal předběžnou objednávku, ve které se navíc záhadně objevila bílá barva trička, kterou nikdo neschválil. Také zapomněl na všechny členky, přítelkyně a manželky a neobjednal Mka trička což je opravdu ostuda, naštěstí jsem na tyto nesrovnalosti upozornil, takže děkovné dopisy posílejte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Herní server
Nedávno došlo k výměně webového serveru. My jsme si koupili nový a starý výkonnější šel Durdinovi, který z něj udělá herní server. Bohužel Štěpán nalomil napájecí konektor na disku, takže to musel doma spájet. Poté už bylo všechno v pořádku.


Tohle je jen výpis toho nejdůležitějšího co se dělo, na dost věcí jsem si už nevzpomněl.

A nakonec vtip roku? KlimNet prázdniny.