Krátké zprávy z 42. až 43. týdne

 

17.10. 2005 Výpadek celé sítě. Na hlavním routeru došlo včera ve 22:00 k nějakému problému a router zatuhnul. Okamžitě tam vyrazil marv se Štěpánem. Za chvíli internet jel, marv si s tím trošku pohrál, tak se to snad už nestane. Tohle je první a snad i poslední problém s přesunutím hlavního routeru, už jsme se báli, že to proběhlo hladce.

18.10. 2005 Montáž 5 7 Ghz všesměru. S Danem jsme se vypravili na zámek montovat. K původnímu 2 4 všesměru jsme přidali ještě jeden 5 7 na testování. Prozatím na něho bude připojeno nové AP mrv, až se teda namontuje.

19.10. 2005 Na Hýlově, v Olbramicích a Zbyslavicích, byl přes den vypnutý elektrický proud. Po výpadku nenajelo AP Hýlov chybou Štěpána, který sice zabodoval, že mi přidal do databáze zjiš?ování signálu, ale nemusel při tom odříznout toto AP. Opravil to Marv.

19.10. 2005 Montáž AP mrv. Provedli Alda, Jiří, marv. Alda jako vždy pospíchal, takže se rozhodl co nejrychleji namontovat toto AP. Sotva přišel materiál, tak hurá na střechu.

Toto AP se nachází v řadovkách u marva, kousek od paneláků.

Nakoupili jsme pro ně dvousektorovou anténu, co jsme již použili úspěšně ve Zbyslavicích. Ta bude pokrývat signálem paneláky a směr na Olbramice.

Montáž nezačala moc š?astně. Vlivem špatné komunikace jsme se dostali na střechu místo o půl páté až po půl šesté. Takže jsme už naším osvědčeným způsobem (marvova prodlužovačka a můj batůžek) vytáhli věci na střechu. Tam jsme složili anténu, přidělali koaxy a zjistili, že ty krásné předem udělané koaxy jsou o 2 metry kratší, než je třeba. Takže já jsem si hrál už skoro potmě s výrobou kablíků, marv připravoval počítač a Alda montoval příchozí 5 7 spoj. Nakonec už byla taková tma, že marv musel donést lampičku a baterku, a? to vůbec můžeme dodělat. Konečně jsme ale všechno namontovali, posbírali věci a spustili je zase dolů. Pak jsme vyrazili na zámek, připojit toto AP. To byla rychlovka, ale zařízení na druhé straně se nepřipojilo, takže marv vyrazil domů zjistit v čem je problém. To se mu nepodařilo, takže jsme to nechali na druhý den.

20.10. 2005 AP mrv II. Tentokrát jsem vyrazil jen s marvem. Na střechu jsme se dostali už o půl páté. Vzhledem k tomu, že bylo třeba ještě něco nakonfigurovat, vytáhli jsme na střechu i monitor, který to dokonce i ve zdraví přežil. Nejprve jsme vyřešili problém se špatným TP kablíkem. Ukázal jsem aspoň marvovi, jak se nacvakává TP konektor. Před rokem nás to učil, ale už asi zapomíná. Poté jsme se šli podívat na přívodní anténu, která měla mířit na zámek, ale po tmě se to moc nedalo nasměrovat. Tam nás čekalo překvapení, mezitím co jsme tam byli naposledy, tak se pár stromů krásně rozrostlo a na zámek nebylo skoro vidět. Takže jsme začali hledat alternativní řešení. V jedné mezeře bylo vidět pěkně na stožár na ZUŠ, takže jsme to tam nasměrovali a domluvili se zase na následující den. Marv se prozatímně připojil na spoj z Josefovic, a? může pořádně netit.

21.10. 2005 Připojení AP mrv na ZUŠ. Odpoledne přišly další 5 7 spoje, takže jsme večer chytli anténu a vyrazili na ZUŠ. Tam zrovna probíhaly nějaké taneční hodiny, takže se bylo na co dívat, což marv, který se hrnul jako první, hbitě okomentoval „Hele pěkné třínáctky“ a radši rychle utíkal na střechu montovat.

Na střeše jsme rychle upevnili anténu, udělali kabeláž a úspěšně se připojili. Takže po třech dnech je AP mrv konečně hotové a plně funkční.

23.10. 2005 Montáž 5 7 Ghz na AP Cica. (Štěpán, Jiří, marv) Taková rychlovka. Namontovali jsme 5 7 anténu a udělali kabeláž.

24.10. 2005 Montáž spoje Cica&zámek. Včera jsme připravili spoj u Štěpána, takže jsme to šli dnes s marvem dodělat. Jako vždy jsme nepočítali s tmou, takže jsme dělali skoro po paměti. Vyměnili jsme 2 4 Ghz yagi za krásný 5 7 pendrek, předělali kabeláž a napájení. Zprovoznit se nám to podařilo naštěstí napoprvé, ale cesta z půdy potmě nebyla moc příjemná, Alda by měl asi investovat do baterky, a? si jeho oblíbení technici neublíží.

25.10. 2005 Jako už po několikáté zatuhnul 5 7 spoj na panelák. Marv tam dopoledne zaběhl a vyměnil původní zařízení za naše oblíbené AIR 8, takže tei by už to mělo držet, jako ostatní spoje.

26.10. 2005 Invex. Vedení vyrazilo na výlet okouknout hostesky a podívat se, co se objevilo nového. Výlet celého KlimNetu ve třech autobusech bohužel Alda neschválil.

26.10. 2005 Spadlo AP Josefovice. Další router, který sestřelil Štěpánův script. Štěpán a marv tam vyrazili a dali to za chvíli dokupy. Aspoň se tam vytáhl monitor.